Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή - Ο Τσίπρας έχει επιδοθεί σε κρεσέντο παροχών

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή - Ο Τσίπρας έχει επιδοθεί σε κρεσέντο παροχών
"Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή», επανέλαβε από την Καστοριά αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε εδώ και καιρό, αλλά  και για αυτό το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει επιδοθεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας, "προκειμένου να διασωθεί πολιτικά".
Ειδικότερα,  μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά «ηλιόλουστη μέρα σήμερα και η Καστοριά γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Η τελευταία πόλη της Μακεδονίας η οποία απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κορμό της μητέρας Ελλάδος και αποτίουμε, σήμερα φόρο τιμής σε όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη και ελληνική.
Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.
Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη “μακεδονική” γλώσσα και τη “μακεδονική” εθνότητα στους γείτονές μας".
Επανέλαβε  από την ακριτική Καστοριά, ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή".
Ακόμη, ευχήθηκε σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και πρόσθεσε « να παίρνουμε πάντα από την πλούσια ιστορία μας αυτά τα χρήσιμα μηνύματα τα οποία θα αποτελούν και τον οδηγό για τις μελλοντικές μας επιλογές.
Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η χώρα αυτή μεγαλούργησε όταν ηγεσία και λαός ήταν ενωμένοι και όταν κινήθηκε βάσει σχεδίου, προγράμματος και, κυρίως,  πολιτικού ρεαλισμού».


Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Κληθείς να σχολιάσει ότι ο κ. Καμμένος με φόντο την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τέλους, αλλά και την αλλαγή στην στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου με παροχές, προσλήψεις, ανέφερε ότι «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος  θα πορευθούν μαζί μέχρι το τέλος, σφιχταγκαλιασμένοι και απολύτως εξαρτημένοι από τις καρέκλες τους.
 Έχω εδώ και πολύ καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε και για αυτό το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει επιδοθεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά».
Υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο», αλλά «δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά».
Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας, οι Υπουργοί του και ο κ. Καμμένος δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο, γι’ αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης, αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία».
«Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία.
Δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του», σημείωσε χαρακτηριστικά.  
Περαιτέρω, μιλώντας για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κασαπίδη που βρισκόταν δίπλα του, ανέφερε ότι τον γνωρίζει πάρα πολλά χρόνια, «μπήκαμε μαζί στην Βουλή το 2004», όπως είπε, αλλά και πως ο ίδιος είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να υπηρετήσει τον τόπο του, τη Δυτική Μακεδονία, και να είναι ο υποψηφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια αυτή.
«Τον εμπιστεύομαι και  απόλυτα στο να εκπονήσει αυτό που σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αυτός ο όμορφος τόπος.
Ένα εθνικό, περιφερειακό  αναπτυξιακό σχέδιο.
Ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιφέρειας η οποία δυστυχώς και αυτή έχει πληρώσει τις ανερμάτιστες επιλογές και της σημερινής περιφερειακής διοίκησης, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης συνολικά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η Δυτική Μακεδονία έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργειακό κέντρο της χώρας κάνοντας όμως μια σταδιακή μετάβαση από τις  παλιές παραδοσιακές μορφές ενέργειας σε νέες μορφές ενέργειας.
«Η Δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει στο εάν δίνει στον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή την ίδια στήριξη, ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «είμασταν μαζί το 2004.
Μπήκαμε μαζί στη Βουλή και έχω πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση στο έργο το οποίο έχει επιτελέσει και προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει της προσωπικής μου εκτίμησης και της στήριξής μου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS