Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Στο τέλος της 4ετίας το τοπίο στη χώρα θα είναι διαφορετικό - Αυτό φοβάται η αντιπολίτευση και ζητά πρόωρες εκλογές

Πιτσιόρλας: Στο τέλος της 4ετίας το τοπίο στη χώρα θα είναι διαφορετικό - Αυτό φοβάται η αντιπολίτευση και ζητά πρόωρες εκλογές
"Δεν νομίζω ότι η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο του 2019 θα αποτρέψει κάποιον επενδυτή να τοποθετηθεί στην Ελλάδα¨, αναφέρει ο Στ. Πιτσιόρλας
«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα ολοκληρώσει ένα σύνολο αλλαγών που έχει δρομολογήσει», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Όπως αναφέρει «στο τέλος της τετραετίας το τοπίο στη χώρα θα είναι διαφορετικό.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό ακριβώς φοβάται και αυτός είναι ο λόγος που ζητάει πρόωρες εκλογές».
Σημειώνει μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την θητεία τους και για αυτό θα πρέπει να αλλάξει και το σχετικό σημείο στο Σύνταγμα της χώρας, ώστε η προεδρική εκλογή να μην αποτελεί τρόπο για προσφυγή στις κάλπες, ενώ εκτιμά ότι η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο του 2019 δεν αποτρέπει την έλευση επενδύσεων στην χώρα.
Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρει ακόμη ότι «ανάκαμψη υπάρχει», αλλά «δεν είναι όση θα θέλαμε και απαιτείται για να πεισθούν οι αγορές ότι έχουμε υπερβεί οριστικά την κρίση» και χρειάζεται χρόνος «για να ολοκληρωθούν με συνέπεια οι διαδικασίες θεσμικής αναμόρφωσης που προωθεί η κυβέρνηση και βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα και εκκρεμότητες δεκαετιών».
Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας τονίζει ότι «συναίνεση δεν σημαίνει συμφωνία» και παράκαμψη προβλημάτων, προσθέτοντας ότι «τα θέματα της διαφάνειας και της απόδοσης Δικαιοσύνης είναι κρίσιμα».
Μιλώντας για τις δυσκολίες του διεθνούς περίγυρου, αφού αναφέρει ότι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος,  μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «οφείλουμε να κάνουμε σωστές επιλογές ώστε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα παράθυρα ευκαιρίας που πάντα υπάρχουν», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις διαδικασίες διαμόρφωσης λύσεων και συμμαχιών, έναντι της «κλειστοφοβικής λογικής του απομονωτισμού και της αναπόλησης των αρχαίων μεγαλείων».
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται την πρώτη, που εκφράζεται σήμερα στη συμφωνία των Πρεσπών και στη νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
 Κληθείς να απαντήσει στο εάν υπάρχει ακόμα πεδίο συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο, υπογραμμίζει ότι ήταν «πάντα οπαδός της ιδέας ότι η ιστορικά διαμορφωμένη προοδευτική πλειοψηφία στην Ελλάδα θα πρέπει να εκφράζεται όχι από ένα κόμμα αλλά από μία συμμαχία κομμάτων που να εκφράζει τις ιστορικές καταβολές και την πολυχρωμία».
Για τη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας αναφέρει ότι είμαι «μια συνεννοητική-συμβιβαστική λύση που οδηγεί στον σαφή καθορισμό των ξεχωριστών ρόλων Πολιτείας-Εκκλησίας και στο πλαίσιο αυτό τερματίζει την ιστορική εκκρεμότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία, είναι προφανώς απείρως καλύτερη από τη διαιώνιση του σημερινού καθεστώτος στο όνομα των «καθαρών» λύσεων».
Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτηρίζει «ακατανόητες και μη πολιτικές» τις αιτιάσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για επιδίωξη «συριζοποίησης» του Συντάγματος και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια μετρημένη πρόταση, που εστιάζει κυρίως στα ώριμα ζητήματα, προφανώς όμως θέλει να δώσει και τον δικό της τόνο και θεωρεί ότι προς αυτήν την κατεύθυνση στην ελληνική κοινωνία μπορεί να διαμορφωθεί η απαιτούμενη ευρεία συναίνεση.
Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν στοιχείο της προεκλογικής αντιπαράθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης