Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Θα μπλοκάρουμε τον προϋπολογισμό και άλλες πολιτικές της ΕΕ, εάν δεν σεβαστεί την Ιταλία

Salvini: Θα μπλοκάρουμε τον προϋπολογισμό και άλλες πολιτικές της ΕΕ, εάν δεν σεβαστεί την Ιταλία
Η Ιταλία θα μπορούσε να μπλοκάρει αποφάσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και άλλες πολιτικές, είπε ο επικεφαλής της Lega
Αυστηρή προειδοποίηση προς την ΕΕ με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα απηύθυνε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini.
Ο Salvini, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε σήμερα (11/11/2018) ότι, η κυβέρνησή του θα μπορούσε να μπλοκάρει αποφάσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και άλλες πολιτικές, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάποια κράτη – μέλη της, συνεχίσουν να επιδεικνύουν ασέβεια στους Ιταλούς.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Salvini επιτέθηκε στην ΕΕ για το θέμα της μετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική, κατά την επίσκεψή του στο Μιλάνο.
«Έχουμε δείξει ότι γνωρίζουμε πώς να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και θα δείξουμε ότι θα μπορούσαμε να μπλοκάρουμε και τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς και τις πολιτικές της, όσο η Ευρώπη και μερικές χώρες συνεχίζουν να χλευάζουν τους Ιταλούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τις αρχές της Μάλτας για την προώθηση μεταναστών από ολόκληρη τη Μεσόγειο προς τη χώρα του, σύμφωνα με το Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Salvini έχει αρνηθεί την πρόσβαση σε λιμάνια της Ιταλίας για πλοία που διέσωσαν μετανάστες και συγκρούστηκε επανειλημμένα με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για το θέμα.
Ο επικεφαλής της Lega είπε ότι αξιωματούχοι στη Μάλτα προμηθεύουν με καύσιμα, πυξίδες και σωσίβια πλοίο που μεταφέρει μετανάστες και το οποίο στη συνέχεια «στάλθηκε προς την Ιταλία σαν σακούλα σκουπιδιών».
«Έχουμε να κάνουμε με ψεύτες στην κυβέρνηση στη Γαλλία και στη Μάλτα», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης