Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Αναστασιάδη με Putin και Erdogan στο Παρίσι - Καμία αναφορά στο Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη με Putin και Erdogan στο Παρίσι - Καμία αναφορά στο Κυπριακό
Ο Πρόεδρος της Κύπρου είχε σύντομη συνομιλία κοινωνικού χαρακτήρα με τον Τούρκο Πρόεδρο χωρίς να αναφερθούν στο Κυπριακό
Σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan είχε στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου συμμετέχει στην επέτειο για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Em Macron χωρίς ωστόσο οι δύο άνδρες να μιλήσουν για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο ο κ. Αναστασιάδης είχε σύντομη συνομιλία «κοινωνικού χαρακτήρα» με τον Τούρκο Πρόεδρο χωρίς να αναφερθούν στο Κυπριακό.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin τον Πρωθυπουργό το Καναδά Justin Trudeau. και άλλους ηγέτες.
Πριν αναχωρήσει από τη γαλλική πρωτεύουσα, ο Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στις εργασίες του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel και ο γ.γ. του ΟΗΕ Guterres.
Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει απόψε στην Κύπρο, ενώ αύριο στις 10.00πμ συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο.
Εκεί θα ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Akinci, στις 26 Οκτωβρίου και την απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ, Jane Hall Lute στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και για τις διαφαινόμενες προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης