Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η ιστορία, όταν επαναλαμβάνεται, είναι πολύ σκληρή

Τσίπρας: Η ιστορία, όταν επαναλαμβάνεται, είναι πολύ σκληρή
Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ιστορικού deja vu, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Για τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη,
Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ιστορικού deja vu, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως ««αξίζει σήμερα να δούμε αυτές τις συγκρίσεις και να αγωνιστούμε, παρά τις διαφορές μας, για την Ευρώπη, διότι η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει και όταν επαναλαμβάνεται είναι πολύ σκληρή απέναντί μας.»
 «Η Ευρώπη χτίστηκε ξανά μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους έχοντας ως θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία της εργασίας, την ισότητα των δύο φύλων, την αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων, την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό.
Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτούς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
«Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση.
Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες.
Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς» συμπλήρωσε.
«Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα.
Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης.
Εκεί πάτησαν οι δημαγωγοί της περιόδου», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης