Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron για τη χαμηλή του δημοτικότητα: Δεν έχω εμμονή με τις δημοσκοπήσεις

O Macron για τη χαμηλή του δημοτικότητα: Δεν έχω εμμονή με τις δημοσκοπήσεις
«Η θητεία μου είναι πενταετής και δεν έχω καμία εμμονή με τις δημοσκοπήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Oι δημοσκοπήσεις δεν του έχουν γίνει έμμονη ιδέα, υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε συνέντευξή του στο CNN,
Πάντως ο Macron βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται τους τελευταίους μήνες, αν και ο ίδιος υπενθύμισε ότι η θητεία του είναι «πενταετής» και υπεραμύνθηκε των «απαραίτητων» μεταρρυθμίσεών του.
«Η θητεία μου είναι πενταετής και δεν έχω καμία εμμονή με τις δημοσκοπήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στα αγγλικά.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του επικεφαλής του γαλλικού κράτους έπεσε κάτω του ορίου του 30%.
Στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 8/11 (YouGov για τη HuffPost και το CNews), το ποσοστό των θετικών γνωμών για εκείνον ανέρχεται σε μόλις 21%, η χαμηλότερη επίδοση από την αρχή της θητείας του.
«Είναι απολύτως αληθινό ότι η δημοτικότητά μου καταγράφει πτώση, διότι έχω περάσει μεταρρυθμίσεις που δεν είναι καθόλου αρεστές.
Και σκεφτείτε αυτό: εξελέγην ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι προκάτοχοί μου απέτυχαν ή αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «απαραίτητες» και ότι «είναι ευθύνη του να μην σταματήσει».
«Η κατάσταση είναι σίγουρα λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.
Δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη για εμένα» συμπλήρωσε ο Macron.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης