Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Είναι ο Κώστας Μπακογιάννης το αντίπαλον δέος του Αλέξη Τσίπρα;

tags :
Είναι ο Κώστας Μπακογιάννης το αντίπαλον δέος του Αλέξη Τσίπρα;
Όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει στην αυτοδιοικητική σκηνή αλλά και να οικοδομήσει στέρεα θεμέλια για μία παρουσία πολλά υποσχόμενη και στον δρόμο προς την κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας έχει «άστρο» και γι’ αυτό καταφέρνει, και μόνο με την παρουσία του, να λειαίνει τις γωνίες από τα όποια προβλήματα κατά διαστήματα παρουσιάζονται…
Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι βλέπουν στην όποια αναμέτρηση μαζί του ο οποιοσδήποτε να δυσκολεύεται να επικρατήσει…
Όλα αυτά, όμως, μέχρι το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας που ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας, μιας Αθήνας που όπως είπε: «Είναι η πόλη των πόλεων. Στα πέρατα του κόσμου προκαλεί δέος για την ιστορία της. Η Αθήνα που σηκώνει όλη την Ελλάδα.  Και αν κάποτε στη Σμύρνη άναβαν φωτιές όταν εκλεγόταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι επειδή εδώ χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού».
Τότε, πολλοί στάθηκαν στον τρόπο, το ύφος, το παράστημα, την αμεσότητα αλλά και στα επιμέρους σημεία τα οποία τόνισε και «υπογράμμισε» στην παρουσίασή του ο υποψήφιος, πλέον, για τη δημαρχία της πρωτεύουσας. Σκέφθηκαν αλλά και μονολόγησαν: «λες, να βρέθηκε το αντίπαλον δέος του Αλέξη;»;
Άλλωστε, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέρχεται στην Αθήνα με τη μοναδική εμπειρία υποψηφίου για τον δήμο, αυτή της μακράς πορείας του και στους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς καθώς υπήρξε δήμαρχος Καρπενησίου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει στην αυτοδιοικητική σκηνή αλλά και να οικοδομήσει στέρεα θεμέλια για μία παρουσία πολλά υποσχόμενη και στον δρόμο προς την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί όχι και απέναντι από τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Ο χρόνος θα δείξει πλέον αν η εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη παρουσία του κ. Μπακογιάννη στην αφετηρία για την διεκδίκηση του πρώτου δήμου της χώρας θα συνεχίσει να συγκεντρώνει θετικά σχόλια και ο ίδιος θα μπορέσει προοδευτικά και για μεγάλο διάστημα να κρατήσει άσβεστο το δικό του «άστρο» στον στίβο της πολιτικής!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης