Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιάκος: Στόχος η συμφωνία με την ΕΕ έως τις 21/11 ώστε να μην συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό η περικοπή των συντάξεων

tags :
Λιάκος: Στόχος η συμφωνία με την ΕΕ έως τις 21/11 ώστε να μην συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό η περικοπή των συντάξεων
Θα είναι μόνιμο το μέτρο – Η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ κυβέρνησης – ΕΕ, δεν μπορεί να επηρεάσει το ΔΝΤ
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει συμφωνήσει έως τις 21/11 με την ΕΕ ώστε να μην περιληφθεί στον προϋπολογισμό η περικοπή των συντάξεων διατύπωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργού, Δ. Λιάκος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Λιάκος υποστήριξε ότι το μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και ότι η διαδικασία εξελίσσεται αποκλειστικά μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων θεσμών», καθώς όπως είπε, το ΔΝΤ, που εμπνεύστηκε το μέτρο «δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις εξελίξεις».
«Η παρέμβαση έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Μένει να καθοριστεί η τεχνική εξειδίκευση, σημείο που είναι μέρος των συζητήσεων που διεξάγονται αυτήν την περίοδο» είπε ο κ.Λιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Όλα αυτά τα χρόνια διαψεύδεται κι αποτυγχάνει να διαγνώσει σωστά τις θεμελιακές αλλαγές και τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.
Η χώρα μας σήμερα αναπτύσσεται ξανά, η ανεργία μειώνεται με ικανοποιητικό πλέον ρυθμό, τα δημόσια οικονομικά μας είναι πλεονασματικά, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και οι εξαγωγές αυξάνονται σε επίπεδα προ κρίσης» είπε ο κ.Λιάκος, τονίζοντας ότι «κάθε νέο επίπεδο ανάπτυξης που κατακτάμε μας επιτρέπει και την περαιτέρω διόρθωση κοινωνικών αδικιών του παρελθόντος».
«Η κυβέρνηση είναι σε θέση να φέρει μια ακόμη δέσμη πολύ σημαντικών μέτρων όπως είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10% έως 30% για τα φτωχότερα νοικοκυριά το 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% το 2020.
Όλα τα παραπάνω δε συνιστούν παροχολογία γιατί είναι απολύτως κοστολογημένα από τις ελληνικές αρχές και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αρχές και μάλιστα υπό εναλλακτικά σενάρια και υποθέσεις, ώστε να αποκλειστούν πιθανές αρνητικές εξελίξεις στον προϋπολογισμό» είπε ο κ.Λιάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης