Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: O Akar προειδοποίησε τη Λιβύη για… ελληνική εισβολή στην ανατολική Μεσόγειο

Yeni Safak: O Akar προειδοποίησε τη Λιβύη για… ελληνική εισβολή στην ανατολική Μεσόγειο
Κάθε όριο ξεπέρασε η Άγκυρα φτάνοντας στο σημείο να προειδοποιεί τη Λιβύη για ελληνική… εισβολή στην ανατολική Μεσόγειο
Αρνητικό κλίμα εις βάρος της Ελλάδας επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα, με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης να μιλάνε για τα... σχέδια εισβολής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, o Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, είπε επαφές με αξιωματούχους της Λιβύης τους οποίους και προειδοποίησε ότι η  Ελλάδα σχεδιάζει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.
Μάλιστα, ο Akar συνόδευσε τις αποκαλύψεις και με χάρτες: στον πρώτο παρουσιάζονταν οι υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και στον δεύτερο χάρτη τα σύνορα, βάσει όμως της τουρκικής εκδοχής, καθώς δεν περιλαμβάνετια η ελληνική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο με τον Akar να ισχυρίζεται ότι κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν επιρροή σε θαλάσσιες ζώνες.

National Defense Minister Hulusi Akar's visit to Libya learned that Greece's occupation of the Eastern Mediterranean

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Άμυνας, η Ελλάδα έχει «υφαρπάξει» 39.000 τ. χλμ. από την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τούρκος υπουργούς υποστήριξε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια που ακολούθησε μετά την ανατροπή του Muammar al-Gaddafi για να σφετερισθεί μεγάλο μέρος της Λιβυκής υφαλοκρηπίδας.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Akar με τους αξιωματούχους της Λιβύης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε στρατιωτική βάση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης