Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αυξημένος λόγω Υγεία ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αυξημένος λόγω Υγεία ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Θα συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα σε ό,τι βγαίνει αναφορικά με την επικείμενη αναθεώρηση MSCI. Θα μείνουν όλες οι τράπεζες ή θα έχουμε διαγραφές; Αυτό το ερώτημα θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι και αύριο. Έχουμε και FTSE στις 16/11 αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τζίρο θέλουμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ξεκινάει και η δημόσια πρόταση για το Υγεία, επομένως μένει να δούμε που θα πάει η ρευστότητα των επενδυτών που είχαν μετοχές.

Λόγω της δημόσιας πρότασης πάντως ο τζίρος στα πρώτα λεπτά είναι αυξημένος αφού έχουν γίνει 5,1 εκατ. ευρώ αλλά τα 4,4 έχουν γίνει στο Υγεία.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Υπάρχουν έντονες φήμες για μεταφορά έδρας στο εξωτερικό και από άλλη μεγάλη εισηγμένη του ΧΑ. Υπάρχουν και φήμες για νέα shortυπόθεση από το fundπου είχε «τσιμπήσει» τη FolliFollie και κάποιοι μιλούν για ελληνική εταιρεία.

Καλά αν είναι, λέμε ΑΝ, γιατί δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε το «λουκέτο», ειδικά αν είναι μεγάλη. Αλλά για να παίζει shortδεν είναι από την επιτήρηση. Ας ελπίσουμε ότι είναι σε άλλη χώρα. Στις 3 Δεκεμβρίου θα μας πει το fund.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκίνησαν πτωτικά χωρίς ιδιαίτερες συναλλαγές. Γενικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση το ξεκίνημα είναι έντονα υποτονικό.

MOTOR OIL: Σήμερα τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αύριο μετά το κλείσιμο η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη για να γίνουν, αν γίνουν, γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε η διοίκηση στις πρόσφατες εξαγορές.

ΥΓΕΙΑ: Όπως είχε γράψει το Bankingnews ξεκινάει η δημόσια πρόταση στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Η αποτίμηση που είχε κάνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή έβγαζε δίκαιη τιμή τα 0,69 ευρώ. Αν ξεπεράσει το 90% θα ασκήσει το δικαίωμα για έξοδο από το ΧΑ η CVC.

Η μεγάλη εντολή πάντως μπήκε που δείχνει ότι τα θέλει όλα τα κομμάτια. Αγοράζει 68.5 εκατ. μετοχές στα 0,95 ευρώ και στα πρώτα λεπτά έκανε 4,8 εκατ. τεμάχια.

MERMEREN: Με 2 ΕΛ.ΠΙΣ. ο τίτλος ενισχύεται 15,5% και βρίσκεται σε νέα υψηλά ήτοι 49,90 ευρώ. Περιμένουμε αποτελέσματα εννεαμήνου τα οποία μάλλον θα είναι ξανά εντυπωσιακά.

ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ (άπαντηση): Κάποιες μετοχές μας λένε δεν έχουν εμπορευσιμότητα άρα δεν είναι για trading και δεν τους αφορά. Εμείς έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Βλέπουμε το ΧΑ ως επένδυση και θεωρούμε πως αγοράζοντας καλές εταιρείες όταν δεν κάνουν όγκο, δεν χάνεις.

Το να αγοράσει εταιρεία που έχει τη μισή αποτίμηση στο ταμείο της, που βγάζει κέρδη, δίνει μέρισμα, δεν έχει δάνεια κ.ο.κ. κάποια στιγμή θα πουλήσει σε επίπεδα που θα κάνει όγκο, γιατί τότε θα την έχουν «ανακαλύψει» πολλοί. Τότε όμως η αποτίμηση θα είναι υψηλή. Θυμηθείτε τι έγινε στη Mermeren, στην Ικτίνος, στην Κυριακίδης κ.α.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης