Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν θα κάνουμε καμία παροχή που θα διαταράσσει τη δημοσιονομική ισορροπία

Ζαχαριάδης: Δεν θα κάνουμε καμία παροχή που θα διαταράσσει τη δημοσιονομική ισορροπία
Δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν υποστήριξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καμία παροχή που να διαταράσσει τη δημοσιονομική ισορροπία διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν».
«Δεν θα κάνουμε καμία παροχή, η οποία θα διαταράσσει τη δημοσιονομική ισορροπία, που με τόσο κόπο κατακτήσαμε, από την άλλη, δε, είναι τόσο πιεσμένος ο ελληνικός λαός, που στο όριο αυτής της ισορροπίας, ναι, το δίκαιο θα επιστραφεί και είναι σωστό να επιστραφεί.
Εμείς δεν ερχόμαστε να μοιράσουμε λεφτά, τα οποία δεν υπάρχουν.
Ό,τι μπορεί να βγάζει ο ελληνικός λαός, είτε με τη μορφή του δημοσιονομικού χώρου λόγω της ανάπτυξης, είτε με τη μορφή του υπερπλεονάσματος, λόγω της υπερπροσπάθειας του ελληνικού λαού και της καλύτερης απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, αυτό θα επιστρέφει στους φτωχούς, στους αδύναμους, στους αδικημένους, στη μεσαία τάξη που το έχει ανάγκη.
Είναι προτεραιότητά μας από εδώ και πέρα η δίκαιη ελάφρυνση των βαρών στη μεσαία τάξη, γιατί σήκωσε ένα γιγαντιαίο φορτίο όλα αυτά τα χρόνια, πολύ μεγαλύτερο από όσο της αντιστοιχούσε, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι μπορούσε» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος επανέλαβε πως η κυβέρνηση εργάζεται για την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.
Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την αναλογία αποχωρήσεων- προσλήψεων στο δημόσιο ο κ.Ζαχαριάδης είπε πως «αν στη ΝΔ θέλουν να διατηρήσουν την αναλογία 1 προς 5 σημαίνει ότι και τα επόμενα χρόνια ο δημόσιος τομέας θα συνεχίζει να συρρικνώνεται».
«Εδώ χρειάζεται μία στοχευμένη συζήτηση για το πώς σκέφτεται η ΝΔ να υλοποιήσει αυτή την πρότασή της.
Αν σκέφτεται να την υλοποιήσει, ιδιωτικοποιώντας τμήματα της Παιδείας, της Υγείας, ένα τμήμα του στενού δημόσιου τομέα, το οποίο έχει να κάνει με τις βασικές δομές και υποδομές του κοινωνικού κράτους, όπως το γνωρίσαμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, εμείς βεβαίως είμαστε αντίθετοι και θα κάνουμε ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση.
Εμείς λέμε ότι τώρα που το δημόσιο έχει συρρικνωθεί αρκετά 10 χρόνια τώρα [...] πρέπει να διατηρηθεί στο σημερινό μέγεθος, να εκσυγχρονιστεί, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να γίνει πιο παραγωγικό, πιο στοχευμένο, πιο δίπλα στον πολίτη, αλλά να μη διαλυθεί» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης