Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Αυτοκτονία ο σεβασμός των ορίων της ΕΕ στον προϋπολογισμό - Θα οδηγήσει σε ύφεση

Di Maio: Αυτοκτονία ο σεβασμός των ορίων της ΕΕ στον προϋπολογισμό - Θα οδηγήσει σε ύφεση
Αύριο (13/11/2018) λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Κομισιόν για την υποβολή αναθεωρημένου προϋπολογισμού από την ιταλική οικονομία
Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη Βρυξελλών - Ιταλίας για τον προϋπολογισμό του 2019 σχετικά με το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών και κατά συνέπεια του στόχου για το έλλειμμα στο 2,4%.
Για ακόμα μία φορά, οι Ιταλοί χαρακτηρίζουν αυτοκτονία υιοθέτησης των ορίων που θέτει η ΕΕ όσον αφορά τον προϋπολογισμό.
«Ο σεβασμός των ορίων της ΕΕ στον προϋπολογισμό θα είναι αυτοκτονία, θα οδηγήσει σε ύφεση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio, υποστηρίζοντας ότι συμφωνεία απόλυτα με τις εκτιμήσεις που έχει διατυπώσει ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria.
Αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Istat σχετικά με την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, ο Di Maio είπε ότι "πιστεύουμε στις εκτιμήσεις που έχουμε διατυπώσει" και ότι "ο προϋπολογισμός διατηρεί τους στόχους που έχει θέσει".
Σημειώνεται ότι αύριο (13/11/2018) λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση για την υποβολή αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης