Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ευρωπαϊκή ξεφτίλα τα περί ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλδημοκράτες

Βενιζέλος: Ευρωπαϊκή ξεφτίλα τα περί ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλδημοκράτες
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζει τις επαφές τους Αλέξη Τσίπρα με τους Σοσιαλδημοκράτες 
Για «ευρωπαϊκή ξεφτίλα» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τους Σοσιαλδημοκράτες και στο ενδεχόμενο μεταπήδησης του σε αυτό μέτωπο.
Ειδικότερα, σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΚΕΦιΜ, ο κ. Βενιζέλος -με αφορμή και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο διήμερο ανταλλαγής ιδεών του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD- επεσήμανε «...εκτός κι αν πει ότι ζητώ την ένταξή μου στους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, φεύγω από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γενικώς γίνομαι ένα είδος, ας πούμε, ξεφτίλας ευρωπαϊκής για να το πω πολύ απλά».
Ενόψει των ευρωεκλογών, ο ίδιος σχολίασε ότι εάν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει τη μεταπήδηση του στους Σοσιαλδημοκράτες, «θα γίνει μία εξαγωγή του κυνισμού και του ευτελισμού των πολιτικών αξιών και θα δείτε τότε ότι η Ευρώπη θα αντιδράσει και θα βάλει τον κάθε έναν στη θέση του, τον κάθε ιδεολογικό και πολιτικό κατεργάρη στη θέση του».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη βελτίωση των σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel.
«Η άλλη "ηθική", είναι η "ηθική" της μεταλλασσόμενης αυθαιρέτως πεποίθησης του κυρίου Τσίπρα και από δίπλα του κυρίου Καμμένου, ο οποίος μπορεί με την ίδια άνεση που είναι ριζοσπαστικά και λυσσαλέα αντισυστημικός και αντιμνημονιακός, να δηλώνει τώρα οπαδός της κ. Merkel, συνεταίρος του κατερχόμενου εκλογικά SPD και ανανεωτής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» επεσήμανε.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «η χώρα ζει μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ένα συλλογικό σύνδρομο της Στοκχόλμης.
«Εμφανίζεται ερωτευμένη με τον υποτιθέμενο απαγωγέα της που είναι οι κακοί Ευρωπαίοι, οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι, οι οποίοι επέβαλαν τα μέτρα λιτότητας, ενώ αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε καμία εναλλακτική λύση ούτε για το χρέος ούτε για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, ούτε για την ανάπτυξη, ούτε για την εξωτερική πολιτική, τίποτα απολύτως» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης