Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οι πιστωτικές συνθήκες θα αποδυναμωθούν το 2019

tags :
Moody’s: Οι πιστωτικές συνθήκες θα αποδυναμωθούν το 2019
Η χαλάρωση της παγκόσμιας ανάπτυξης ένας εκ τους αρνητικούς παράγοντες για την πορεία των πιστωτικών συνθηκών
Αποδυνάμωση των πιστωτικών συνθηκών εντός του 2019, εξαιτίας της χαλάρωσης του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και της αύξησης του κόστους δανεισμού, αναμένει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Όπως τονίζει η ρευστότητα μειώνεται ενώ στις αγορές η μεταβλητότητα καθίσταται εκ νέου ισχυρή, γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση και στις διεθνείς πιστωτικές συνθήκες.
Επιπρόσθετα εκτιμά ότι το εμπόριο, η πολιτική και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ενισχύσουν τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα.
«Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα δώσει έδαφος σε ακόμη πιο αδύναμες παγκόσμιες πιστωτικές συνθήκες το 2020, ενώ οι κίνδυνοι αυξάνονται αυξάνονται τόσο σε αριθμό όσο και σε σοβαρότητα», εκτιμά η Elena Duggar, επικεφαλής της μονάδας μακροοικονομικών ερευνών του οίκου αξιολόγησης.
Προσθέτει, επίσης, ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, η ενίσχυση των οικονομικών διαφορών και η βραδύτερη ζήτηση στην Κίνα είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τις ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης