Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Με αυτή τη συμφωνία η Εκκλησία παύει να έχει πρωταρχικό ρόλο

Λεβέντης: Με αυτή τη συμφωνία η Εκκλησία παύει να έχει πρωταρχικό ρόλο
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την ουδετερότητα και πήρε αντ’ αυτού την απόλυτη εξουσία των μητροπολιτών απέναντι στον κατώτερο κλήρο

Κριτική στην ηγεσία της Εκκλησίας, με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας-Εκκλησίας, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
«Ο αρχιεπίσκοπος πρόδωσε την πίστη, δέχτηκε την ουδετερότητα και πήρε αντ’ αυτού την απόλυτη εξουσία των μητροπολιτών απέναντι στον κατώτερο κλήρο.
Έτσι μπαίνει σε ίση μοίρα η ορθοδοξία με δόγματα και αιρέσεις. Με αυτή την συμφωνία η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος παύει να έχει τον πρωταρχικό ρόλο των προηγούμενων ετών.
Η πίστη είναι το πρωτεύων και η Εκκλησία της Ελλάδος να είναι η επίσημη Εκκλησία του κράτους», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Στίγμα fm.
Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι «το κόμμα του θα εμποδίσει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας» και χαρακτήρισε «άθεους όσους κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση των αλλαγών θέσης Κράτους- Εκκλησίας» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν άθεοι να ρυθμίζουν τα θέματα της Εκκλησίας».
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για διορισμούς στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ και στοχευμένα στους τομείς που υπάρχει ανάγκη, για να λειτουργήσουν οι δομές του κράτους».
Ο κ. Λεβέντης τόνισε επίσης ότι πριν από τις προσλήψεις θα πρέπει να έχει προηγηθεί αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και, λελογισμένα να συμπληρωθούν τα κενά εκεί που υπάρχει ανάγκη.
«Διαφορετικά» είπε ο κ. Λεβέντης «θα διοριστούν στο Δημόσιο άτομα με κομματικά κριτήρια, θα διογκωθεί ο στενός χώρος του δημοσίου και θα αυξηθούν οι δαπάνες.
Αυτές οι πολιτικές που προωθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι σε λάθος κατεύθυνση και αυτές οι πρακτικές οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης