Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συγκρατημένη για τη Wall Street η Morgan Stanley - «Βλέπει» μεταξύ 2.600-2.800 μον. τον S&P 500

Συγκρατημένη για τη Wall Street η Morgan Stanley - «Βλέπει» μεταξύ 2.600-2.800 μον. τον S&P 500
Συγκρατημένη η Morgan Stanley για τη Wall Street 
Τις αμφιβολίες τους για τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών περί επικείμενου «ράλι» στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, εκφράζουν ο οικονομολόγοι της Morgan Stanley, χωρίς, όπως, να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της Wall Street.
Συγκεκριμένα, όταν η Goldman Sachs «βλέπει» τον S&P 500 στις 2.850 μονάδες στα τέλη του 2018 και η JPMorgan εκτιμά πως οι καθοδικές πιέσεις έχουν ήδη αποτυπωθεί στις τιμές των μετοχών, οι αναλυτές της Morgan Stanley επικαλούνται τα εμπόδια που είναι ακόμη υπαρκτά για τις αγορές.
Σε σημείωμα για τους πελάτες, αναφέρουν πως τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για τις αγορές, όπως αποδείχθηκε και από την άνοδο που ακολούθησε στη Wall Street.
Ωστόσο, ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς δεν θα επιτρέψει νέες φορολογικές περικοπές ή την καθιέρωση αυτών που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ εμπόδια θα υπάρξουν και στα σχέδια του Προέδρου Donald Trump για την υγειονομική περίθαλψη των αδύναμων και τις υποδομές.
Την ίδια στιγμή, εγκυμονεί κίνδυνος νέου κυβερνητικού shutdown έως τις 7 Δεκεμβρίου 2018, αν δεν υπάρξει συμφωνία για νέα αύξηση της χρηματοδότησης στην Ουάσιγκτον.
«Σύννεφα» υψώνονται και για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με το έλλειμμα να εκτιμάται σε 970 δισεκ. δολάρια.
Επίσης, βρισκόμαστε σε περίοδο νομισματικής σύσφιξης από τη Federal Reserve και αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών, οικονομικής επιβράδυνσης και υψηλότερου πληθωρισμού, υπενθυμίζεται.
Σε αυτό το πλαίσιο, δικαιολογείται η πρόσφατη πρόβλεψη της τράπεζας για εύρος 2.600-2.800 στον δείκτη-βαρόμετρο για τα τέλη του 2018 και τις αρχές του επόμενου έτους.
«Κάτω από 2.600 μονάδες οι αγορές θα στηριχθούν από τις επαναγορές μετοχών, πάνω από 2.800 μονάδες υπάρχει risk premium», σχολιάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης