Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία επιδιώκει φιλικές σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες

tags :
Putin: Η Ρωσία επιδιώκει φιλικές σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες
Η Μόσχα προσδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου
Η Μόσχα προσδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, αναφέρεται στο μήνυμα του Ρώσου προέδρου V. Putin  προς τους συμμετέχοντες στην 4η σύνοδο της ομάδας στρατηγικής θεώρησης με την επωνυμία «Η Ρωσία και ο Ισλαμικός κόσμος» που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά.
Στο μήνυμα του ο Ρώσος πρόεδρος εξαίρει την συνεργασία της Ρωσίας με τις μουσουλμανικές χώρες τόσο στη βάση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, όσο και στο πλαίσιο των επαφών με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς όπως λέει «οι θέσεις μας σε πολλά επίκαιρα ζητήματα της παγκόσμιας και περιφερειακής πολιτικής είναι παραπλήσιες».
Η ομάδα στρατηγικής θεώρησης με την επωνυμία «Η Ρωσία και ο Ισλαμικός κόσμος», ιδρύθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του του διακεκριμένου Ρώσου πολιτικού Y. Primakov και του πρώτου προέδρου του T. Midimer Siaimiyev.
Εν συνεχεία η Ρωσία εντάχθηκε με την ιδιότητα του παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, μέλη του οποίου είναι 33 γνωστές πολιτικές προσωπικότητες και παράγοντες από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών, και οι πιο σημαντικοί θεολόγοι από την Ινδονησία το Μαρόκο, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Κουβέιτ και άλλων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης