Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με εμπόδια η διάσωση της εταιρείας Καλλιμάνη - Τι ζητάει η Attica bank

tags :
Με εμπόδια η διάσωση της εταιρείας Καλλιμάνη - Τι ζητάει η Attica bank
Η εξυγίανση της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους βασικούς πιστωτές της, τις τράπεζες, και την Pillarstone, πάνω από μια διετία
Στον «αέρα» η διάσωση της Αχαϊκής εταιρείας Καλλιμάνη με έντονη παρουσία στην αγορά των  κατεψυγμένων ψαριών, εξαιτίας της τράπεζας Αττικής που διατυπώνει αμφιβολίες για το σχέδιο εξυγίανσης και ζητάει τον επανέλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του 2017.
Η διοίκηση της εταιρείας για να ικανοποιήσει την πλευρά της Τράπεζας Αττικής ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα γενική συνέλευση των μετοχών της στις 28 Νοεμβρίου ζητώντας από τους μετόχους  την εκ νέου έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
Η σχετική πρόσκληση έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ ενώ να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναρτηθεί οι οικονομικές καταστάσεις της οικονομικής χρήση του 2017, οι οποίες θα επανεγκριθούν.  
Η εξυγίανση της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους βασικούς πιστωτές της, τις τράπεζες, και την Pillarstone, πάνω από μια διετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στις αξιώσεις που έχει προβάλει η Τράπεζα Αττικής η οποία ζητά να βγει από τη διαδικασία καθώς έχει δώσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ με ομολογιακό δάνειο στην εταιρεία και επιθυμεί να πάρει τα κεφάλαιά της.
Το σχέδιο διάσωσης της  Καλλιμάνης  βρίσκεται στο τραπέζι των πιστωτριών τραπεζών και προβλέπεται να  γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα με το 99% του μετοχικού της κεφαλαίου να  περάσει υπό τη διαχείριση της Πλατφόρμας και των πιστωτριών τραπεζών μέσω κεφαλαιοποίησης χρεών.
Σε ό,τι αφορά τους σημερινούς μετόχους της, την οικογένεια Καλλιμάνη, αυτοί θα παραμείνουν στην εταιρεία με ποσοστό 1% και στο διοικητικό συμβούλιο..
Η εταιρεία "Καλλιμάνης" εμφανίζεται  με τραπεζικό δανεισμό συνολικού ύψους 59 εκατ. ευρώ, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία
Το 2015 ο τζίρος της Καλλιμάνης σε επίπεδο ομίλου υποχώρησε στα 39,383 εκατ. ευρώ από 41,178 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές  ανήλθαν σε 7,574 εκατ. ευρώ το 2015 από ζημιές ύψους 5,172 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης