Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Αύξηση επιτοκίων και εμπορικός πόλεμος, οι μεγαλύτερες ανησυχίες για τους επενδυτές

BofA: Αύξηση επιτοκίων και εμπορικός πόλεμος, οι μεγαλύτερες ανησυχίες για τους επενδυτές
«Τρέμουν» την αύξηση των επιτοκίων και τον εμπορικό πόλεμο οι επενδυτές
Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής (σσ: το 66% των ερωτηθέντων απαντά θετικά) από τη Federal Reserve (Fed) και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες για το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την έρευνα της Bank of America (BofA) Merrill Lynch στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Wall Street, για τον μήνα Νοέμβριο.
Την ίδια στιγμή, οι asset managers φαίνεται να «τρέμουν» ιδιαίτερα την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, αλλά και το γεωπολιτικό ρίσκο, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.



Υπενθυμίζεται πως, στην αντίστοιχη έρευνα για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ως μεγαλύτερη ανησυχία είχαν χαρακτηριστεί οι εμπορικές εντάσεις, ενώ ακολουθούσαν η επιβράδυνση στην Κίνα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η αύξηση των επιτοκίων και οι «φούσκες» στα περιουσιακά στοιχεία.
Με βάση την ανάλυση των ευρημάτων από την αμερικανική τράπεζα, η πιθανότητα ύφεσης στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησε στο 15,2%.
Στην έκθεσή της, η BofA πραγματοποιεί αναφορά και στις ευρωπαϊκές αγορές, χαρακτηρίζοντας ως μεγαλύτερο κίνδυνο τις εντάσεις μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν, αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ρώμης για το 2019.
Όσον αφορά την τοποθέτηση των asset managers στις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στην έκθεση για τον ενεργειακό κλάδο, εν μέσω διαρκούς υποχώρησης στις τιμές πετρελαίου.
Σε ερώτηση για το επίπεδο κινδύνου στα ομόλογα, οι περισσότεροι επενδυτές (το 48%) στρέφονται στα χρεόγραφα της κλίμακας «BBB» για να εξασφαλίσουν αξιόλογη απόδοση, επισημαίνεται.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης