Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις μυστικές βάσεις πυραύλων της παρά τις ειρηνευτικές διαδικασίες

Η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις μυστικές βάσεις πυραύλων της παρά τις ειρηνευτικές διαδικασίες
Η Βόρεια Κορέα απείλησε πριν από μια εβδομάδα να ξαναρχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα εάν οι ΗΠΑ δεν συμφωνήσουν με τα αιτήματά της
Η Βόρεια Κορέα απείλησε πριν από μια εβδομάδα να ξαναρχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα εάν οι ΗΠΑ δεν συμφωνήσουν με τα αιτήματά της για την άρση των οικονομικών κυρώσεων σε αναγνώριση «μια σταδιακής άρσης» των οικονομικών κυρώσεων συνοδευόμενη από ένα παρόμοιο σταδιακό πρόγραμμα παράδοσης των πυρηνικών όπλων του της Πιονγκγιανγκ.
Ωστόσο, αυτές οι απειλές απέτυχαν να προκαλέσουν απάντηση από την κυβέρνηση Trump.
Και τώρα ξέρουμε γιατί.
Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Βόρεια Κορέα δεν σταμάτησε πραγματικά να εμπλουτίζει το ουράνιο και να κατασκευάζει πυραύλους.
Πολλά ακούστηκαν ότι η Βόρεια Κορέα θα επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να τεκμηριώσουν την αποσυναρμολόγηση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα καθώς και αρκετές περιοχές όπου η χώρα δοκιμάζει τους βαλλιστικούς πυραύλους ICBM.
Ωστόσο μια έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα New York Times εκθέτει τον μύθο αποκαλύπτοντας ένα «μυστικό» σιλό εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα με τη Νότιας Κορέα.
Λίγο περισσότερο από 50 μίλια βόρεια του DMZ, το Sakkanmol είναι μία από τις πιο κοντινές βάσεις στη Νότια Κορέα, περίπου 80 μίλια μακριά από την πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της Σεούλ.
 Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται επίσης κοντά.
Οι εικόνες, οι οποίες φέρονται να εξαντλήθηκαν από την έκθεση, υπογράμμισαν τις διάφορες δομές στο Sakkanmol, συμπεριλαμβανομένης μίας πιθανολογούμενης βάσης βαλλιστικών πυραύλων και μιας «άγνωστης στρατιωτικής εγκατάστασης».

North

Τόνισαν επίσης τα κτήρια υποστήριξης.

North Korea

Και ενώ το Sakkanmol είναι το επίκεντρο της έκθεσης, δεν είναι η μόνη βάση πυραύλων που αναφέρθηκε.
Ένας χάρτης που είδε οι Times απεκάλυψε τρεις ζώνες πυραυλικών βάσεων ικανές να εκτοξεύσουν τακτικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας που θα μπορούσαν να πυροβολούν στη Σεούλ, στα φοβερά ICBM που θα μπορούσαν να φτάσουν στις αμερικανικές ακτές.
Με φαινομενικά απροσδόκητο τρόπο, η έκθεση αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα έχει μεταξύ 40 και 60 πυρηνικών κεφαλών που θα μπορούσαν να φορτωθούν σε ένα βλήμα και να πυροβοληθούν στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές πληροφοριών που ανέφερε η NYT, τα κίνητρα του Βορρά είναι αρκετά προφανή. Διατηρώντας τις πυραυλικές βάσεις ανοιχτές, το βασίλειο αντισταθμίζει τα στοιχήματά του. Εάν οι συνομιλίες με το Trump δεν λειτουργούν, εξακολουθεί να έχει ένα εφεδρικό για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή του.
Ακόμη και αν ο Βορράς και ο Νότος διακηρύξουν τον τερματισμό του κορεατικού πολέμου, οι περιοχές πυραύλων σημαίνουν ότι η απειλή από το Βορρά θα επιμείνει.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης