Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόμβα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Nτογιάκου - Δεν εξερράγη από αστοχία - Πιθανή σχέση με «Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ

Βόμβα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Nτογιάκου - Δεν εξερράγη από αστοχία - Πιθανή σχέση με «Πυρήνες» βλέπει η ΕΛΑΣ
Πιθανολογείται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε κατσαρόλα σε μπαγκαζιέρα μηχανής δεν εξερράγη από λάθος - Μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας
(upd3) Περίπου ένα κιλό πυρίτιδας που προερχόταν από κροτίδες περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα της Αστυνομίας.
Η βόμβα, που εξουδετερώθηκε εγκαίρως από πυροτεχνουργούς, φαίνεται πως δεν ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως όποιος την αρμολόγησε δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος.
Η βόμβα αποτελούνταν από επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και πυροκροτητή.
Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Ωστόσο, τα πρώτα ευρήματα των εργαστηρίων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας φανερώνουν πως η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με την πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Με βάση αυτό οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να συνδέονται έστω περιφερειακά με τους Πυρήνες, έχοντας στρατολογηθεί στους κύκλους της νεοτρομοκρατίας.

Ντογιάκος: Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός

Σε δηλώσεις του ο κ.Ντογιάκος είπε ότι «είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό» και ότι από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός.

«Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου» είχε αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ο κ.Ντογιάκος.
«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ» ανέφερε ο κ.Ντογιάκος, υπογραμμίζοντας ότι «από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι».
O Ισίδωρος Ντογιάκος μεταξύ άλλων ήταν εισαγγελέας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ομολόγων στα Ταμεία, στην υπόθεση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και στο κύκλωμα των ακινήτων.

Ξένη Δημητρίου: Κάποιοι έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία

Στο πλευρό του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στάθηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος του πρώτου.
«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο» επισημαίνει η ίδια σε ανακοίνωση της.
Όπως αναφερεί στο μόνο σημείο όπου υπάρχει συμφωνία «με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα.
Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει».
Σύμφωνα με την ίδια «μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Εργαζόμαστε απερίσπαστοι, δεν τρομοκρατούμαστε

Aπερίφραστα καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον,  με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται  πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες.
Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.
Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Τέλος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συμπαράσταση από Καλογήρου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου εξέφρασε την συμπαράστασή του σχετικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης.
Ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.

ΝΔ: Στόχος της επίθεσης κατά Ντογιάκου να εκφοβιστούν οι δικαστές - Απαράδεκτη η ανοχή της κυβέρνησης

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου έχει ως προφανή στόχο τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και ειδικά εκείνων των δικαστών που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές της», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Οι Έλληνες δικαστές δεν τρομοκρατούνται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο», καταλήγει η δήλωσε του Κ. Κυρανάκη.

Ποτάμι: Οι ακραίοι εκμεταλλεύονται τη στοχοποίηση των δικαστών από την κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την επίθεση κατά του εισαγγελέα Ντογιάκου, καταλογίζει το Ποτάμι.
«Oι συνεχείς, πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, οι συνεχείς επιθέσεις του συστήματος Θάνου - Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι στοχοποιήσεις δικαστών, δημιουργούν το περιβάλλον που εκμεταλλεύονται οι κάθε λογής ακραίοι που τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας με κυβερνητική ανοχή.
Πέρσι σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη, σήμερα σε βάρος του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ντογιάκου», αναφέρει ο Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού.
«Οι βομβιστικές αυτές επιθέσεις σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης βάλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
Οι Θεσμοί και οι λειτουργοί τους ευτελίζονται με την ανοχή της Κυβέρνησης.
Τα φαινόμενα ανομίας επεκτείνονται παντού στα πανεπιστήμια, στα αστυνομικά τμήματα, στη Δικαιοσύνη.
Οι θεσμοί, τα κόμματα, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.
Το Ποτάμι είναι σταθερά απέναντι», καταλήγει η ανακοίνωση.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 13/11 07:11)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης