Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Μέγιστη αυτοσυγκράτηση από όλα τα μέρη στη Λωρίδα της Γάζας

tags :
Guterres (ΟΗΕ): Μέγιστη αυτοσυγκράτηση από όλα τα μέρη στη Λωρίδα της Γάζας
Δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, εκατοντάδες ρουκέτες και βολές όλμων από τους Παλαιστίνιους
Να δείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση καλεί Παλαιστίνιους και Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres ύστερα από το νέο γύρο βίας μεταξύ των δύο πλευρών στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις εκατοντάδων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, η αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε δεκάδες επιδρομές.
«Ο γ.γ. του ΟΗΕ προτρέπει τα μέρη να ασκήσουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.
Ο Ειδικός Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών, ο Nickolay Mladenov, συνεργάζεται στενά με την Αίγυπτο και όλα τα μέρη για να αποκατασταθεί η ηρεμία», τόνισε ο Farhan Haq, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Guterres.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας, παλαιστίνιοι μαχητές άρχισαν πιο εντατικά βομβαρδισμό του νότιου Ισραήλ με ρουκέτες και όλμους μετά τον πόλεμο του 2014, σε αντίποινα για μια επιχείρηση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, όταν σκοτώθηκαν επτά Παλαιστίνιοι κι ένας ισραηλινός αντισυνταγματάρχης.
 Ο ισραηλινός στρατός ανταπάντησε εξαπολύοντας τουλάχιστον 70 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, αλλά κι ενός τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης