Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομιλία Merkel στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης – Παρών και ο Juncker

tags :
Ομιλία Merkel στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης – Παρών και ο Juncker
Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία της καγκελαρίου της Γερμανίας
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία θα δώσει σήμερα Τρίτη 13/11 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης.
Παρών στην ομιλία της καγκελαρίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 το απόγευμα, θα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Η ομιλία της Merkel εντάσσεται στο πλαίσιο των ομιλιών που εκφωνούν όλοι οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ από την αρχή του έτους.
Ωστόσο, ύστερα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, όπου η Angela Merkel ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κάτι που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσει και το υπόλοιπο της θητείας της στην καγκελαρία της Γερμανίας, η ομιλία της λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Κατά άλλους πάντως αναλυτές, η απόφαση της Merkel να μην είναι ξανά υποψήφια για το CDU, την απαλλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις ευθύνες στο εσωτερικό της Γερμανίας και της αφήνει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων για δράση στην ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος της Merkel, της ισχυρότερης ενδεχομένως πολιτικής προσωπικότητας σε όλη την Ευρώπη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το πώς σκέφτεται πως πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ευρώπη, η οποία είναι αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις και προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης