Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Υπάρχει μεγάλη εμπορική ανισορροπία με την Ιαπωνία - Αναγκαία μία νέα διμερής συμφωνία

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Υπάρχει μεγάλη εμπορική ανισορροπία με την Ιαπωνία - Αναγκαία μία νέα διμερής συμφωνία
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι «η καλύτερη ευκαιρία για ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαίο εμπόριο θα υπάρξει σε μία διμερή εμπορική συμφωνία»
Την αναγκαιότητα επίτευξης μίας νέας εμπορικός συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, εξέφρασε σήμερα (13/11) ο Αμερικανικός αντιπρόεδρος, Mike Pence, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe.
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση, ο κ. Pence ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πολύ μεγάλη εμπορική ανισσοροπία με την Ιαπωνία για πολύ καιρό», προσθέτοντας παράλληλα ότι «τα αμερικανικά προϊόντα και οι υπηρεσίες αντιεμτωπίζουν πολύ συχνά εμπόδια στον δίκαιο ανταγωνισμό στις ιαπωνικές αγορές».
«Η καλύτερη ευκαιρία για ελεύθερο, δίκαιο και αμοιβαίο εμπόριο θα υπάρξει σε μία διμερή εμπορική συμφωνία», υπογράμμισε ο αντιρπόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει επικρίνει στο παρελθόν την Ιαπωνία για τον τομέα του εμπορίου, υποστηρίζοντας ότι το Τόκιο δεν αντιμετωπίζει δίκαια την Ουάσιγκτον, καθώς εξάγει εκατομμύρια οχήματα στη Βόρεια Αμερική, ενώ εμποδίζει τις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων και αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι η αγορά μεταποιητικών αγαθών είναι ανοιχτή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προστατεύει τα πολιτικά ευαίσθητα αγροτικά προϊόντα.
Ο πρωθπουργός της χώρας, Shinzo Abe, δεν αναφέρθηκε άμεσα στη φύση μίας μελλοντικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «σε ότι αφορά την οικονομία, επιβεβαιώσαμε ότι σκοεπύουμε να διερύνουμε περαιτέρω το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις με αμοιβαία επωφελή τρόπο σύμφωνα με την κοινή δήλωση Ιαπωνίας-ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και να υλοποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού η οποία να είναι ελεύθερη, ανοιχτή και βασισμένη σε δίκαιους κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης