Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θετικό κλίμα στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θετικό κλίμα στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Σήμερα «κληρώνει». Αργά το βράδυ θα δούμε τι θα γίνει στις αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI. Πάντως οι τράπεζες κινούνται ανοδικά στο ξεκίνημα δίνοντας κέρδη στον γενικό δείκτη και κίνηση προς τις 640 μονάδες.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση. Ο υψηλός τζίρος θα είναι είδηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κινητικότητα και κέρδη άνω του 2% σχεδόν για όλες. Καλός ο όγκος στην Alpha Bank. Με ίδια κεφαλαιοποίηση συνεχίζουν Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

MOTOR OIL: Αν και τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων, η αγορά τηρεί στάση αναμονής ενόψει της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών. Υπάρχουν και μερικές ανησυχίες από την πτώση της τιμής του πετρελαίου που μάλλον θα μηδενίσει τα κέρδη από τα αποθέματα που υπάρχουν στη λογιστική κατάσταση.

ΥΓΕΙΑ: Η δημόσια πρόταση συνεχίζεται. Μάζεψε αρκετά χθες και πλέον ελέγχει ο νέος μέτοχος το 81,5% του συνόλου των μετοχών. Λίγο μετά το άνοιγμα ο όγκος ξεπερνάει τις 350 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Χθες στο +19 και σήμερα στο άνοιγμα στο +29% και στα 66,60 ευρώ. Αύριο θα δημοσιεύσει εννεάμηνο και μάλλον κάποιοι κάνουν front running.Ή που θα βγάλει τρομερά αποτελέσματα, ή που κάτι άλλο συμβαίνει.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο +3,09% και στα 5,34 ευρώ με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και τα δικά της κέρδη θα είναι εξαιρετικά, αν μας τα πει βέβαια.

AUTOHELLAS: Πωλήσεις 361,4 εκατ. ευρώ από 256,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, EBITDA 116,3 εκατ. ευρώ από 95,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 37,5 εκατ. ευρώ από 31 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 247,5 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές υποχρεώσεις στα 555,4 εκατ. ευρώ από 495 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια ανήλθαν στα 340 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 55,3 εκατ. ευρώ.

Θα θέλαμε να δούμε υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση του δανεισμού. Καλά τα αποτελέσματα από πλευράς κερδοφορίας αλλά υψηλές και οι υποχρεώσεις. Αποτίμηση 271 εκατ. ευρώ.

ΙΑΣΩ: Συνεχίζει ανοδικά αφού σε σύγκριση με το τίμημα που δόθηκε για το Υγεία, η συγκεκριμένη μετοχή είναι σε ελκυστικότερη αποτίμηση. Στο +6% και στα 0,8540 ευρώ με όγκο άνω των 110 χιλ. τεμαχίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης