Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Συμφέρον μας να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, να μην κλειστούμε στα σύνορα μας

Θεοδωράκης:  Συμφέρον μας να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, να μην κλειστούμε στα σύνορα μας
Μόνη λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι είναι προς το συμφέρον όλων «να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι να κλειστούμε φοβισμένοι πίσω από τα σύνορα μας» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Philippe Grangeon, συνιδρυτή του κόμματος  En Marche και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, Θεοδωράκης και Grangeon, αντάλλαξαν απόψεις για το πως οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα πείσουν τους πολίτες και κυρίως τους νέους να εμπλακούν στην περιπέτεια της πολιτικής και να διασώσουν την Ευρώπη από την απειλή των λαϊκιστών και των εθνικιστών ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι δυο τους συμφώνησαν πως οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις δεν θα πρέπει να κρύβονται και να κάνουν εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές τους αξίες, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν δυναμικά την πατρότητα της Ευρώπης και να εξηγήσουν στον κόσμο τι έχει να χάσει αν επιστρέψουμε στα στενά σύνορα των κρατών - εθνών.
«Το συμφέρον των Ελλήνων, των Γάλλων, των Ισπανών, όλων μας είναι να δημιουργήσουμε της Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και όχι να κλειστούμε φοβισμένοι πίσω από τα σύνορα μας», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, θέση με την οποία συμφώνησε ο Philippe Grangeon, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι οι λαϊκιστές κερδίζουν έδαφος, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στη Γαλλία, στις ευρωεκλογές να έχει ένα καλό αποτέλεσμα– ακόμη και προβάδισμα - η Marine Le Pen.
Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε το ζήτημα των νέων και στη συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να πειστούν να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και να μη χαρίσουν την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου – και τελικά της Ευρώπης ολόκληρης- στους Orban, Salvini και Le Pen.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης