Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε θετική έκβαση για τις συντάξεις – Θα πρόκειται για κατάργηση, όχι για αναστολή του μέτρου

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε θετική έκβαση για τις συντάξεις – Θα πρόκειται για κατάργηση, όχι για αναστολή του μέτρου
Περίπλοκο νομικό, πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα τα αναδρομικά των συνταξιούχων υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας πως εφόσον γίνει δεκτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουμε κατάργηση και όχι αναστολή του μέτρου.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της Κομισιόν σχετικά με τον ελληνικό προϋπολογισμό
«Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχτεί τις θέσεις και τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία το συγκεκριμένο μέτρο είναι αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές των μεσαίων και υψηλών συντάξεων, το οποίο διαψεύστηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «για άλλη μια φορά αποδείχθηκε χθες ότι η λογική των ψευδών ειδήσεων έχει καταστεί μια καθημερινότητα με την οποία πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι».
Ερωτηθείς για το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι ένα περίπλοκο νομικό, πολιτικό και γενικότερα κοινωνικό ζήτημα.
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη και μελετά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως οι συνταξιούχοι θα είχαν υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα αν είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά Ταμεία, την οποία είχαν ψηφίσει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
«Η σημερινή κυβέρνηση δίνει διαρκώς μάχες υπέρ των συνταξιούχων και αρκετές τις έχει κερδίσει.
Η κυβέρνηση χορήγησε δύο φορές κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και το ίδιο θα κάνει και φέτος.
Εάν παρ' ελπίδα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υποστούν ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και να δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται βάναυσα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν δομές, θεσμοί που «ξεβολεύονται».
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχει η πιθανότητα, όπως διαβάζω σήμερα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, οι αντιδράσεις αυτές να ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα.
Αν το πολιτικό προσωπικό, συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται στα εσωτερικά της Εκκλησίας αυτό θα ήταν πραγματικά επιβλαβές για την ίδια της αυτονομία της ελληνικής Εκκλησίας» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε και στις αντιδράσεις της Τουρκίας στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία.
«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Αναμένουμε να επιλέξουν το δρόμο της διπλωματικής επίλυσης των όποιων κατά τη γνώμη τους διαφορών και όχι να οδηγηθούμε σε νέες εξάρσεις.
Θα πρέπει με αποφασιστικότητα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να σταθούν στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης