Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,22% και τα 1.198,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,22% και τα 1.198,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά
Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχώρησε σήμερα Τρίτη (13/11) η τιμή του χρυσού, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,22% στα 1.198,60 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Οκτωβρίου, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ σημειώνει πτώση της τάξεως του -0,12% στις 97,27 μονάδες, παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαέξι μηνών, και συγκεκριμένα στις 97,61 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται από την πορεία του δολαρίου, καθώς ένα ισχυρό δολάριο καθιστά τον χρυσό περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Η ζήτηση προς το δολάριο δέχθηκε στήριξη από την πρόσφατη συνεδρίαση της Federal Reserve, μέσω της οποίας η τράπεζα διατήρησε τα σχέδιά της να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, καθώς η αμερικανική οικονομία εμφανίζεται ενισχυμένη σε όλους τους τομείς.
Επιπλέον, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αναμένεται να βοηθήσουν την Fed να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της, γεγονός που θα ασκήσει πιέσεις στην τιμή του χρυσού.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ομιλίες διαφόρων αξιωματούχων της τράπεζας αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προοπτικές της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης