Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οφείλουμε να στηρίξουμε την αλληλεγγύη στην Ευρώπη - «Ναι» στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

Merkel: Οφείλουμε να στηρίξουμε την αλληλεγγύη στην Ευρώπη - «Ναι» στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού
Χωρίς αλληλεγγύη και ανοχή η Ευρώπη θα χάσει τον δρόμο της, τόνισε η Angela Merkel
Η Ευρώπη οφείλει να συνεργάζεται προκειμένου να επιβιώσει, είναι το μήνυμα που έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως τόνισε στην ομιλία της: «Η ανοχή είναι η ψυχή της Ευρώπης και η αλληλεγγύη μία από τις βασικές της αρχές.
Οφείλουμε να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κυρίως την τρέχουσα περίοδο όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά νέες προκλήσεις».
Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι την ίδια στιγμή η Ευρώπη έχει κανόνες και νόμους τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλα τα κράτη – μέλη.
«Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει ορθά ως κοινότητα η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένους νόμους και αυτοί ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη.
Η Ευρώπη μπορεί να είναι μία φωνή ισχυρή στον κόσμο μόνο όταν συνεργάζεται», υπογράμμισε.
Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, τονίζοντας ότι αυτό δεν στρέφεται ενάντια στο ΝΑΤΟ (σ.σ.: και απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump), αλλά ότι ο ευρωπαϊκός στρατός θα είναι συμπληρωματικός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
«Όπως είχε πει στο παρελθόν ο Jean-Claude Juncker, πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό στρατό προκειμένου να μην υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος στην Ευρώπη», υποστήριξε η κυρία Merkel.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτήν την πρότασή της, προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων Ευρωβουλευτών, αντίδραση την οποία αντιμετώπισε με χιούμορ: «από ό,τι άκουσα ενόχλησα κάποιους.
Αυτό είναι καλό.
Αυτά συμβαίνουν στα δημοκρατικά κοινοβούλια».

Οικονομική συνεργασία και πολιτική

Διαφοροποιώντας ελαφρώς τη μέχρι σήμερα θέση της Γερμανίας, υποστήριξε ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος εγγύησης καταθέσεων, ενώ εκτίμησε ότι η τραπεζική ένωση προχωρά με καλό ρυθμό, έχοντας την πλήρη στήριξη τόσο της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας.
Επιπρόσθετα αναφερόμενη στην οικονομική δύναμη της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί, με δεδομένο ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις, κυρίως αυτές που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, από τις οποίες η Γηραιά Ήπειρος δεν πρέπει να μείνει πίσω και να αφήσει άλλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, να επικρατήσουν.

Μεταναστευτική κρίση

Οι χώρες της Ευρώπης οφείλουν να συνεργαστούν με τρίτες δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, η οποία είναι οξεία.
«Πρέπει να συνεργαστούμε στενά για να την αντιμετωπίσουμε.
Όλοι συμφωνούμε στη δημιουργία μίας κοινής δύναμης προστασίας και ελέγχου των συνόρων.
Θα πρέπει να δημιουργήσουμε και μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης