Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Αυξημένος ο όγκος σε συγκεκριμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Αυξημένος ο όγκος σε συγκεκριμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Βγήκαν τα σενάρια για ελάφρυνση των τραπεζών και πήρε τα πάνω του το χρηματιστήριο. Για να δούμε πόσα θα πληρώσουμε ακόμα και κάποιοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να δικαιολογούν τα χρήματα που παίρνουν θα μας φορτώνουν με χρέη.

Φανταστείτε δηλαδή ένα αντίστοιχο μηχανισμό για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που θα έσβηνε δάνεια. Ξαφνικά θα γινόμασταν επενδυτικός παράδεισος.

Το ΧΑ κινήθηκε ξανά προς τις 650 μονάδες αλλά πάλι δεν κατάφερε να τις περάσει. Ο τζίρος ήταν καλούτσικος αλλά σε κάποιες μετοχές ενισχύθηκε σημαντικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δημοσιεύματα για σχέδιο ελάφρυνσης των ελληνικών τραπεζών που φέρεται να επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελούν το λόγο για τον οποίο ενισχύθηκαν σημαντικά οι τραπεζικές μετοχές.

Το σχέδιο είχε αποκαλύψει το Bankingnews από τις 9 Νοεμβρίου και έχει να κάνει με μείωση των προβληματικών δανείων μέσω έκδοσης τραπεζικών ομολόγων που θα έχουν την εγγύηση του δημοσίου.

Το Bloomberg αναφέρει ότι σύμφωνα με το σχέδιο, οι ελληνικές τράπεζες θα μεταφέρουν περίπου το ήμισυ των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεών τους σε οχήματα ειδικού σκοπού, τα οποία στη συνέχεια θα πουλήσουν ομόλογα και θα χρησιμοποιήσουν τα έσοδα για να αγοράσουν περίπου 42 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΙΙ): Σε λίγες ώρες θα λήξει και το μαρτύριο του MSCI. Άντε να δούμε τελικά ποιες θα φύγουν, ή αν θα φύγουν. Εξαιρετική η Eurobank στο ταμπλό. Από κοντά και η Εθνική.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 8,18 ευρώ με άνοδο 1,87% και με υψηλό όγκο 202 χιλ. τεμάχια. Πήγε μέχρι τα 8,28 ευρώ η μετοχή μέσα στη συνεδρίαση.

ΕΧΑΕ: Υψηλός και εδώ ο όγκος. Για να πάει στα 4 ευρώ ξεπέρασε τις 120 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε αν θα τα κρατήσει αυτή τη φορά.

MOTOR OIL: Είχε ένα πακέτο 65 χιλ. τεμαχίων αλλά ο συνολικός όγκος ξεπέρασε τις 290 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και μικρός. Η άνοδος ήταν περιορισμένη παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη (17:30) για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΤΕΝΕΡΓ: Μεγάλο ο όγκος και εδώ. Αμετάβλητη η μετοχή στα 6,22 ευρώ μετά από 121 χιλ. τεμάχια.

GRIVALIA: Ο όγκος στις 108 χιλ. τεμάχια και ίσως ο πωλητής που υπήρχε να ολοκλήρωσε το έργο του. Με μικρή άνοδο έκλεισε η μετοχή στα 7,48 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Μεγάλος και εδώ ο όγκος στη μετοχή. Έβγαιναν δεκάδες χιλιάδες τεμάχια στο limit down.Αρνητική κατά 7 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση στο εξάμηνο, συνολικές υποχρεώσεις 357 εκατ. ευρώ και ζημιές 9 εκατ. ευρώ.

Δεν μας κάνει εντύπωση η αποτίμηση αλλά ο πωλητής που βγήκε στο limit down ίσως δείχνει κάποιες εξελίξεις. Στην τελευταία δημοπρασία βγήκε καλός αγοραστής στα 0,05 ευρώ και απορρόφησε την προσφορά αφήνοντας και 94 χιλ. τεμάχια στην πλευρά στην αγοραστών.

MERMEREN: Στο +15,56% και στα 59,40 ευρώ ενώ έγραψε υψηλό ημέρας στα 66,60 ευρώ. Χθες είχε άνοδο 19% και συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές. Από την αρχή του έτους η άνοδος προσεγγίζει το 300%.

Περιμένουμε το εννεάμηνο που θα δημοσιευτεί αύριο, αλλά εδώ η άνοδος δεν παραπέμπει μόνο σε καλά αποτελέσματα. Ελάχιστη βέβαια η διασπορά αλλά η άνοδος είναι άνοδος.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έκανε 30 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 2 ευρώ. Αποτίμηση μόλις 34 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης