Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις οικονομικές επιδόσεις του Ην. Βασιλείου

Fitch: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις οικονομικές επιδόσεις του Ην. Βασιλείου
Η Fitch αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για το Ηνωμένο Βασίλειο 
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις οικονομικές επιδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησε η Fitch Ratings, εν αναμονή οριστικής συμφωνίας για την αποχώρηση από την ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως, στις 26 Οκτωβρίου 2018, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε σε «ΑΑ» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ην. Βασιλείου, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
Η Fitch «βλέπει» το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,4% του ΑΕΠ για την περίοδο 2019-2020, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ποσοστό 1,1%.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη για τη διετία, η εκτίμηση παρέμεινε αμετάβλητη γύρω από το 1,3%-1,5%.
Ως αποτέλεσμα των υψηλότερων ελλειμμάτων, το χρέος θα μειωθεί με μικρότερο ρυθμό (σε σύγκριση με τις μέχρι πρότινος προβλέψεις), φθάνοντας στο 85,9% και 83,4% (αντί 82,3%) του ΑΕΠ τα έτη 2018 και 2020, αντίστοιχα.
Στην έκθεση για την αξιολόγηση, ο οίκος ανέφερε πως η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει άκρως ικανοποιητική, με τον δείκτη κεφαλαιακή επάρκειας (CET1) για τις μεγάλες τράπεζες να διαμορφώνεται στο 14,5% το δεύτερο τρίμηνο 2018, έναντι 14,3% το προηγούμενο έτος, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης