Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΠΕΚ: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου σπό τη Ρωσίας το 2018 στους 11,6 εκατ τόνους ημερησίως

tags :
ΟΠΕΚ: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου σπό τη Ρωσίας το 2018 στους 11,6 εκατ τόνους ημερησίως
H ρωσική παραγωγή πετρελαίου μπορεί να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στα 11,24 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως  σύμφωνα με έκθεση του ΟΠΕΚ
H παραγωγή πετρελαίου στην Ρωσία μπορεί να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στα 11,24 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως  σύμφωνα με έκθεση του ΟΠΕΚ για τον Νοέμβριο του 2018.
Η πρόβλεψη ΟΠΕΚ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία τον Οκτώβριο σημείωσε νέο ρεκόρ σε όλη τη μετασοβιετική περίοδο φθάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια τόνους ημερησίως,
Επίσης προβλέπει ότι η παραγωγή πετρελαίου το 2019 θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ εκτιμά ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα αυξηθεί κατά 210 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, φθάνοντας τα 11,19 εκατομμύρια τόνους.
Οι εξαγωγές πετρελαίου στο εξωτερικό τον Οκτώβριο έφθασαν τα 5,14 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και 3% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚ, μεταξύ των ρωσικών εταιρειών, την μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής πετρελαίου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017 πέτυχε η Rosneft (60.000 βαρέλια ημερησίως).
Ο ΟΠΕΚ επισημαίνει ότι οι εταιρείες Lukoil, Surgutnegtegaz, Gazprom Neft, και Tatneft αύξησαν το 2018 την παραγωγή τους, έν αντιθέσει με τις Gazprom, Slavneft και Novatec, οι οποίες παρουσίασαν μείωση της παραγωγής τους την αντίστοιχη περίοδο.
Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν δυνατότητες να αυξήσουν την παραγωγή τους το 2019 χάρη στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης