Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 100 δισ. δολάρια αυξήθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα, τον Οκτώβριο 2018

ΗΠΑ: Στα 100 δισ. δολάρια αυξήθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα, τον Οκτώβριο 2018
Αυξήθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ
Σημαντική διόγκωση κατέγραψε το δημοσιονομικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκε στα 100 δισεκ. δολάρια, έναντι 63 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείο Οικονομικών, η αύξηση αποδίδεται στις περισσότερες (κατά 18%) δαπάνες, οι οποίες αντιστάθμισαν τα ενισχυμένα (7%) έσοδα.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό δημόσιο ξόδεψε 353 δισεκ. τον περασμένο μήνα, όταν οι εισπράξεις ανήλθαν σε 253 δισεκ. δολάρια.
Τα 84 δισεκ. αφορούσαν κοινωνική ασφάλιση, τα 69 δισεκ. την Άμυνα και τα 53 δισεκ. την υγειονομική περίθαλψη.
Για το οικονομικό έτος 2017 – 2018 (έως Μάρτιο), υπενθυμίζεται το έλλειμμα ξεπέρασε τα 607 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 16% σε ετήσια σύγκριση.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ισοζύγιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, αναμένοντας το ποσό κατά περίπου 100 δισεκ. ετησίως για την περίοδο 2019-2021, σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση.
Ως αποτέλεσμα, το δημοσιονομικό έλλειμα των ΗΠΑ εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το ορόσημα του ενός (1) τρισεκ. δολαρίων, το 2019.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανε λόγο για συνολικό έλλειμμα ύψους 7,1 τρισεκ. δολαρίων την επόμενη 10ετία, εν μέρει εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης των Ρεπουμπλικάνων.
Μάλιστα, στη συνέχεια το ποσό αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, στα 8 τρισεκ. δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης