Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση για τον χρυσό - Στο -0,2% και τα 1.201,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέα πτώση για τον χρυσό - Στο -0,2% και τα 1.201,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,10 δολ. στα 1.201,40 δολ. ανά ουγγιά
Σε χαμηλά ενός μήνα παρέμεινε σήμερα (13/11/2018) ο χρυσός, καθώς η πρόσφατη ενίσχυση του δολαρίου συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε σήμερα, ωστόσο παρέμεινε στα υψηλά σχεδόν 17 μηνών που «άγγιξε» χθες, εν μέσω της αύξησης του πολιτικού ρίσκου στην Ευρώπη, με φόντο τις εξελίξεις σε Ιταλία, Γερμανία και Βρετανία.
Την ίδια ώρα, η ενίσχυση της αισιοδοξίας για το παγκόσμιο εμπόριο απομάκρυνε τους επενδυτές από την ασφάλεια του χρυσού.
Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σκοπεύει να συναντηθεί με την ομάδα του για το εμπόριο για να συζητήσουν σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη.
Αργότερα, ωστόσο, άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, άρχισε εκ νέου εμπορικές συζητήσεις με τον Κινέζο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Liu He, ενισχύοντας την αισιοδοξία και συμβάλλοντας στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Εξάλλου, την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ συνομιλούν εκ νέου με την Κίνα για το εμπόριο.
«Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ, πολύ, πολύ θετικό», δήλωσε ο Kudlow, μιλώντας στο «CNBC».
Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τηλεφώνησε στον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν για τις εμπορικές τους σχέσεις στην επικείμενη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
Ο Kudlow πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν μια «πολύ καλή» επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.
«Προχωρούμε με τις εμπορικές συζητήσεις», δήλωσε.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να εντείνουν τις ανησυχίες για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν και την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, την ερχόμενη Τετάρτη (14/11), όπου αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την αμερικανική όσο και με την παγκόσμια οικονομία.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,2% ή 2,10 δολ. στα 1.201,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 97,4 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,126 δολ.
Στη σημερινή πτώση του δολαρίου συνέβαλε η είδηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία για το Brexit, που «εκτόξευσε» την στερλίνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης