Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Αμήχανη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

tags :
ΝΔ: Αμήχανη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ
ΝΔ: Αμήχανη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ
Για αμήχανη σιωπή της κυβέρνησης "έξι ημέρες μετά τη διατύπωση των ερωτημάτων που έθεσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο για τα πεπραγμένα του κατά τη θητεία του στη διοίκηση της ΔΕΠΑ", κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Έξι ημέρες μετά τη διατύπωση των ερωτημάτων που έθεσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο για τα πεπραγμένα του κατά τη θητεία του στη διοίκηση της ΔΕΠΑ, η Κυβέρνηση εξακολουθεί αμήχανα να σιωπά.
Οι βαρυσήμαντες σημερινές αποκαλύψεις του κ. Κιτσάκου ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν για τους χειρισμούς και τις ενέργειες του, οι οποίες ήδη ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα και αναδεικνύουν τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες.
Οι αναφερόμενοι υπουργοί δεν μπορούν να κρύβονται και οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για όσα καταγγέλλει  ο κ. Κιτσάκος.
Για το αν, δηλαδή, οι υπουργοί που κατανομάζονται από τον κ. Κιτσάκο γνώριζαν για την προσπάθεια παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της ELFE έναντι διαγραφής του χρέους της προς τη ΔΕΠΑ, καθώς επίσης για ποιο λόγο  επέτρεψαν την εκτόξευση του χρέους της ELFE στη ΔΕΠΑ, ζημιώνοντας τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οφείλουν, επίσης, να απολογηθούν γιατί ο κ. Κιτσάκος που είχε εργαστεί ως στέλεχος στην ELFΕ διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΠΑ, στην οποία η ELFE χρωστούσε τεράστια ποσά.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα  να είναι απολύτως σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση και μαζί με όλους τους πολίτες θα απαιτήσει την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης