Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλβανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα

Αλβανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα
Δεν έχει κλείσει ο κατάλογος των ανεπιθύμητων Ελλήνων, σύμφωνα με τον Αλβανό ΥΠΕΞ
Η αλβανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέο κατάλογο με ανεπιθύμητα πρόσωπα στη χώρα, προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ditmir Bushati, καλώντας, ταυτόχρονα, την Αθήνα να καταδικάσει όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Ditmir Bushati εξέφρασε την απογοήτευση του για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας.
Πρόσθεσε ότι οι αλβανικές Αρχές, περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».
Μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες, η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.
Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.
Μεταξύ αυτών και η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης