Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 369 οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω πλαστών εγγράφων, από το 2015

Στις 369 οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω πλαστών εγγράφων, από το 2015
369 απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο λόγω πλαστών εγγράφων, από το 2015
Συνολικά 369 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει από το 2015 έως σήμερα την πόρτα εξόδου από το δημόσιο επειδή εντοπίστηκαν να έχουν κάνει χρήση πλαστών, ανακριβών ή ψευδών εγγράφων, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά.
Βέβαια, τα εν λόγω στοιχεία δεν αποτυπώνουν τη γενική εικόνα, καθώς αφορούν μονο όσους διαγράφηκαν από το Μητρώο Ανθρώπινου Προσωπικού του δημοσίου λόγω ανάκλησης διορισμού που παραπέμπει σε πλαστά στοιχεία, χωρίς τα στοιχεία ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Γι' αυτό και ο κ. Γεωργαντάς προτίθεται να καταθέσει νέα ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με στόχο να διαπιστωθεί αν η διαδικασία ελέγχου πλαστών πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων κινήθηκε με τον πρέποντα ρυθμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από τα στοιχεία της κ. Ξενογιαννακοπούλου, προκύπτει ότι το 2015 απολύθηκαν 156 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα 65, 28 από το Υπουργείο Υγείας και 25 από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αντιστοίχως, το 2016 ανακλήθηκαν οι διορισμοί 115 υπαλλήλων.
Αρνητικοί πρωταγωνιστές πάλι οι ΟΤΑ, με 30 απολύσεις και το Υπουργείο Εσωτερικών με 31, ενώ 18 καταγράφηκαν στο Υπουργείο Υγείας και 11 στο Υπουργείο Παιδείας.
Το 2017, ο αριθμός των απολυμένων ανήλθε στους 62, και το πρώτο εννεάμηνο του 2018 εκτός Δημοσίου βρέθηκαν 36 υπάλληλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης