Τελευταία Νέα
Οικονομία

Deutsche Welle: Εντυπωσιακά ρεκόρ «σπάει» ο ελληνικός τουρισμός

Deutsche Welle: Εντυπωσιακά ρεκόρ «σπάει» ο ελληνικός τουρισμός
Ο γερμανικός Τύπος εστιάζει εκ νέου στην αξιοσημείωτη ελληνική τουριστική ανάπτυξη
Ο γερμανικός Τύπος στρέφει το ενδιαφέρον του και πάλι στον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας τη διαρκή τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπου το 2018 ολοκληρώνεται με νέο ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών, όπως γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η ιστοσελίδα της γερμανικής ραδιοφωνίας Deutschlandfunk.
«Οι αριθμοί δεν είναι ακόμη επίσημοι, αλλά η ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλάει σε ταξιδιωτικές εκθέσεις ήδη ιδιαίτερα ανοιχτά γι' αυτό: Περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν φέτος στην Ελλάδα, κάτι που συνιστά τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.
Και αυτή η επιτυχία βοηθά βεβαίως την ελληνική κυβέρνηση στη μάχη που δίνει ενάντια στην κρίση, διότι ο τουρισμός, ως ατμομηχανή της οικονομίας, έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικός στη χώρα», σημειώνει ο γερμανός ανταποκριτής.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι αριθμοί που επικαλείται η αρμόδια υπουργός γίνονται άμεσα αισθητοί από πολλούς ξενοδόχους στα ελληνικά νησιά.
«Περισσότεροι επισκέπτες από πιο μακρινές χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ ανακαλύπτουν τον ευρωπαϊκό Νότο και βλέπουν στην περίπτωση της Ελλάδας έναν ασφαλή προορισμό –μεταξύ άλλων και επειδή κατά μέσο όρο έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο οι προδιαγραφές των ξενοδοχείων», αναφέρει το Deutschlandfunk.
Η ανταπόκριση στέκεται μεταξύ άλλων στη σημασία του ατομικού τουρισμού για την Ελλάδα, δεδομένου ότι «φέρνει χρήματα σε πιο απόμερους προορισμούς», όπως σημειώνει.
«Ο ατομικός τουρισμός είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα – μέσω αυτού διοχετεύονται χρήματα και ως εκ τούτου πνέει φρέσκος αέρας για τους τοπικούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων και σε αγροτικές περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο ή σε απομακρυσμένα νησιά.
Αλλά και ο κλασικός τουρισμός στις παραλίες μέσω των μεγάλων τουρ οπερέιτορ αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο».
Το δημοσίευμα επισημαίνει και την υποβοηθητική για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού επέκταση της τουριστικής σαιζόν.
«Η χώρα (σ.σ. Ελλάδα) παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
Ορισμένοι τόποι διακοπών έχουν επεκτείνει την τουριστική σαιζόν –μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και για όσους κάνουν περιπατητικό τουρισμό μέχρι και μέσα στον Νοέμβριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης