Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Το Κυπριακό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό - Σε λάθος κατεύθυνση η Τουρκία

Weber (ΕΛΚ): Το Κυπριακό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό - Σε λάθος κατεύθυνση η Τουρκία
Το Κυπριακό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό, διαμήνυσε ο Manfred Weber
Τη θέση ότι το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα, εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Manfred Weber, υπογραμμίζοντας οι Κύπριοι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ότι προστατεύονται από μια ισχυρή Ένωση.
Ο κ. Weber ανέφερε ότι η Κύπρος είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρή στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία γιατί είναι μέρος μιας ισχυρής Ε.Ε. Εξέφρασε, επίσης, την πλήρη στήριξη του προς τον Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειες του για λύση του Κυπριακού.
Παράλληλα, εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό του ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν ακολουθεί πλέον ευρωπαϊκή πορεία.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως η Τουρκία μπορεί να καταστεί πλήρες μέλος της ΕΕ.
Η Τουρκία πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, σε συνάρτηση και με τις τουρκικές απειλές, ανέφερε ότι είναι μια σπουδαία ευκαιρία όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ΕΕ προκειμένου να καταστεί πιο ανεξάρτητη στο μέλλον στον τομέα της ενέργειας.
Γι’ αυτό, είπε, «πρέπει να προστατεύσουμε μαζί τις δραστηριότητες μας και η Κύπρος μπορεί να στηρίζεται πλήρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα πρέπει να δράσουμε μαζί για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας»
Τέλος, ανέφερε ότι το κυπριακό αέριο είναι μεν ευρωπαϊκή πηγή ενέργειας, ωστόσο ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία η οποία θα μπορεί να το αξιοποιήσει εμπορικά.
Κάτι τέτοιο, κατέληξε, θα προσφέρει στην Κύπρο ένα καλό μέλλον, θα συμβάλει θετικά στον προϋπολογισμό του κράτους και θα βοηθήσει την Ευρώπη στο σύνολο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης