Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

tags :
Ron Paul Institute: Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο
Ron Paul Institute: Είναι η πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος Trump για το Ιράν φυσιολογική;
Η απερίσκεπτη επίθεση του 2003 στο Ιράκ ονομάστηκε «απελευθέρωση», η καταστροφή της Λιβύης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2011 ήταν μια «ανθρωπιστική επέμβαση» και ούτω καθεξής, αναφέρει σε ανάλυσή του το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, ο υπουργός Εξωτερικών M. Pompeo ήταν ειλικρινής την περασμένη εβδομάδα όταν, μιλώντας για νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, είπε στο BBC ότι η ιρανική ηγεσία «πρέπει να αποφασίσει εάν θέλουν οι πολίτες τους να τρώνε», ήταν μια ειλικρινής ομολογία, εκτός αν η ιρανική ηγεσία αποδέχεται τις αμερικανικές απαιτήσεις.
Ακριβώς όπως και τότε, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Madeleine Albright, δήλωσε ότι αξίζει τον κόπο ότι πέθαναν μισό εκατομμύριο Ιρακινά παιδιά λόγω των κυρώσεών, ο Pompeo μας ενημερώνει ότι αξίζουν μερικά εκατομμύρια νεκροί Ιρανοί, εάν η κυβέρνηση στην Τεχεράνη μπορεί να ανατραπεί.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από το Ιράν να «λειτουργήσει σαν μια κανονική χώρα» αλλιώς οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία του Ιράν.
Πόσο στριμωγμένη είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι είναι «φυσιολογικό» να επιβάλλει κυρώσεις ειδικά σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή άθλια - ή χειρότερη - για τους αμάχους!
Είναι φυσιολογικό να απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι με πείνα αν οι ηγέτες τους αρνούνται να υποταχθούν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ;
Είναι η νεοσυντηρητική εμμονή με την αλλαγή καθεστώτος «κανονική» συμπεριφορά;
Είναι η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός της Αλ Κάιντα στη Συρία για την ανατροπή της κυβέρνησης του Assad;
Αν ναι, ίσως οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον έχουν κάποιο νόημα. Καθώς το Ιράν δεν επιβάλλει κυρώσεις, δεν εισβάλει τους γείτονές του, δεν απειλεί να πεθάνει εκατομμύρια Αμερικανούς, εκτός αν η Ουάσινγκτον έχει «αλλάξει καθεστώς», ίσως το Ιράν δεν ενεργεί «κανονικά».

Τι είναι φυσιολογικό;

Η συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Υεμένη από τη Σαουδική Αραβία δεν ενοχλεί την Ουάσινγκτον.
Στην πραγματικότητα, η επιθετικότητα της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη θεωρείται απλώς μια άλλη ευκαιρία να «χτυπηθεί» το Ιράν.
Κάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι αντάρτες  Houthis της Υεμένης είναι «υποστηριζόμενοι από το Ιράν», η αμερικανική κυβέρνηση δικαιολογεί κυριολεκτικά το βομβαρδισμό αμάχων, ισχυριζόμενοι ότι η Σαουδική Αραβία αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας που υποστηρίζεται από τον Ιράν!
Είναι αυτό «φυσιολογικό»;
Εκατομμύρια Υεμένη αντιμετωπίζουν λοιμό, καθώς μετά από τρία χρόνια πολέμου με τη Σαουδικής Αραβία, έχει καταστραφεί η οικονομία, ενώ ο αποκλεισμός από τη Σαουδική Αραβία απαγορεύει να φτάσει η βοήθεια στα θύματα που υποφέρουν, αλλά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ M. Pompeo πρόσφατα κατηγορούσε για το λοιμό στην Υεμένης, το μαντέψατε, το Ιράν!
Και σε μια συγκλονιστική απεικόνιση του κυνισμού, η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να καταγράψει τους ααντάρτες Houthis της Υεμένης ως «τρομοκρατική» οργάνωση.
Η επισήμανση της ανθεκτικότητας της Υεμένης μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης θα «νομιμοποιήσει» αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη καταστροφή της Υεμένης στη Σαουδική Αραβία, καθώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως μια ακόμη μάχη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Επίσης, θα αναγνώριζε ψευδώς τους πραγματικούς ενόχους στην τραγωδία της Υεμένης όπως το Ιράν, το οποίο επανειλημμένα και ψευδώς ονομάζεται «χορηγός της τρομοκρατίας νούμερο ένα» από τον Pompeo και την κυβέρνηση Trump.
Έτσι ναι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε μια πικρή αλήθεια την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά πριν ζητήσει από χώρες όπως το Ιράν να αρχίσουν να ενεργούν «κανονικά» ή να έρθουν αντιμέτωπες με λοιμό, ίσως πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη.
Είναι ο Pompeo και οι νεοσυντηρητικοί «κανονικοί»;
Δεν το νομίζω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης