Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αφαιρέθηκαν από τον MSCI Greece Εθνική, Eurobank, Πειραιώς - Εκροές έως 85 εκατ.

tags :
Αφαιρέθηκαν από τον MSCI Greece Εθνική, Eurobank, Πειραιώς - Εκροές έως 85 εκατ.
Εκτός δείκτη MSCI Greece τρεις συστημικές τράπεζες
Αφαιρέθηκαν το δείκτη MSCI Greece οι μετοχές της Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς στις αλλαγές που ανακοίνωσε η MSCI στις 13/11 αποτελώντας αρνητική έκπληξη για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Να σημειωθεί ότι αναμενόταν η έξοδος μόνο της Πειραιώς λόγω χαμηλής κεφαλαιοποίησης και η έξοδος 3 τραπεζών σίγουρα αποτελεί αρνητική έκπληξη.
Οι τρεις τράπεζες εντάχθηκαν στο δείκτη MSCI Small Cap και αφαιρέθηκε από τον εν λόγω δείκτη ο Ελλάκτωρας.   
Να σημειωθεί ότι αυτή η πολύ αρνητική έκπληξη για τις ελληνικές τράπεζες θα προκαλέσει εκτιμώμενες εκροές περίπου 85 με 90 εκατομμύρια.    
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης 30 Νοεμβρίου  2018 και θα λάβουν χώρα επίσημα από τις 3 Δεκεμβρίου.
Μετά τις τελευταίες αλλαγές, στον MSCI Standard Greece παραμένουν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Tιτάνας.



Τί έγραφε η Societe Generale στις 2/11

Η σημαντική πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, ειδικά των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής, πιθανόν να οδηγήσει τον οίκο Morgan Stanley Capital International (MSCI) να αφαιρέσει τις τρεις συστημικές ελληνικές τράπεζες από τον δείκτη MSCI Emerging Markets (αναδυόμενων αγορών).
Αυτό αναφέρει η Societe Generale, στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο "MSCI Nov 2018 semi-annual review summary, potential changes version 2" (Εξαμηνιαία αναθεώρηση δεικτών MSCI - Νοέμβριος 2018, πιθανές αλλαγές, σενάριο 2), η οποία αποδίδει τις αλλαγές αυτές τόσο στη μείωση των κεφαλαιοποιήσεων, όσο και στην αλλαγή της στάθμισης της αγοράς.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις 30 Νοεμβρίου, ενώ εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στις 13 Νοεμβρίου.
Οι λόγοι της εξόδου των τριών συστημικών τραπεζών είναι κυρίως τεχνικοί, αφού αφορούν είτε την κεφαλαιοποίησή τους, είτε την εκτιμώμενη μείωση του βάρους του κλάδου στον δείκτη (segment decrease).
Σύμφωνα με την Societe Generale oι πιθανές εκροές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, στα 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και στα 23,34 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα ή συνολικά 93 εκατ δολάρια.
Αυτή θα είναι η δεύτερη πλήρης λίστα των πιθανών προσθηκών και διαγραφών κατά τις εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις των αναπτυγμένων, των αναπτυσσόμενων και των αναδυόμενων αγορών.











www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης