Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Nέες ξενοδοχειακές επενδύσεις από τον Όμιλο Μεταξά σε Κρήτη και Σαντορίνη - Στα 250 εκατ ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα

tags :
Nέες ξενοδοχειακές επενδύσεις από τον Όμιλο Μεταξά σε Κρήτη και Σαντορίνη - Στα 250 εκατ ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα
Στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Μεταξά ανήκουν τα ξενοδοχεία Creta Maris Hotel και TUI Magic Life Candia Maris καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta, στην Κρήτη.
Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο σε Κρήτη και Σαντορίνη προωθεί ο Όμιλος Μεταξά.
Ειδικότερα στην ανατολική Κρήτη ο όμιλος Μεταξά – Maris Hotels, σχεδιάζει να υλοποιήσει επένδυση σε έκταση 1.200 στρεμμάτων, στην περιοχή Καβούσι Ιεράπετρας, στον κόλπο του Μιραμπέλο Λασιθίου.
 Ο προϋπολογισμός του έργους ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και προβλέπει την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων, δυναμικότητας 300 κλινών το καθένα, καθώς και τουριστικό χωριό με 208 σπίτια. Στόχος είναι η αδειοδότησή του μέσω του θεσμού των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις στρατηγικές επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τον χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας. Η σχετική αίτηση έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.
Επίσης στη Σαντορίνη ο όμιλος δρομολογεί την κατασκευή ένός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, 67 δωματίων σε ιδιόκτητη έκταση.
Παράλληλα περί τα 100 εκατ ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει ομιλος και σε νέες μελλοντικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν ποντάροντας στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Μεταξά ανήκουν τα ξενοδοχεία Creta Maris Hotel και TUI Magic Life Candia Maris καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta, στην Κρήτη, καθώς και το υπερπολυτελές Santo Maris στην Σαντορίνη. Η επέκταση στη Σαντορίνη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς ο όμιλος λειτουργεί ήδη από τον Απρίλιο του 2016 το νεόδμητο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, 50 δωματίων, στην Οία, το οποίο έγινε το πρώτο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) ως boutique hotel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης