Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημίτης: Δεν έχω τίποτα να κρύψω - Η Αρχή Ξεπλύματος ελέγχει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού - Δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία

tags :
Σημίτης: Δεν έχω τίποτα να κρύψω - Η Αρχή Ξεπλύματος ελέγχει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού - Δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία
Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί συγγενών του κ.Σημίτη και πρώην κορυφαίων υπουργών - Αντιδράσεις Βενιζέλου, Χρηστίδη
(upd2) Την θέση ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και ότι είναι ευπρόσδεκτη η έρευνα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δήλωση του με αφορμή τον έλεγχο των λογαριασμών του ύστερα από τη διαδικασία που κίνησε η Αρχή Ξεπλύματος για την υπόθεση του συστήματος C4I που αγοράστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει.
Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.
Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω.
Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες.
Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία από τους έως τώρα ελέγχους των τραπεζικών λογαριασμών του κ.Σημίτη.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για διαδικασία ελέγχου και όχι δέσμευσης λογαριασμών, η οποία δεν αφορά μόνο τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και την σύζυγό του Δάφνη και τον αδελφό του Σπύρο.

Επίσης,ελέγχονται και οι λογαριασμοί του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).
Το άνοιγμα των λογαριασμών του επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ.Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά.
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του κ.Σημίτη.
«Δεν εκπλήσσομαι.
Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη.
Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε» είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ», που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε για αυτό».
«Θα γίνει μπούμερανγκ όλη αυτή η υπόθεση» τόνισε ο πρώην υπουργός.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η παραγγελία της Αρχής Ξεπλύματος έχει φθάσει σε Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank.
Εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς, θα πρόκειται για σοβαρότατη πολιτική εξέλιξη καθώς η εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος είναι μείζον πολιτικό ζήτημα

Η υπόθεση C4I

Συνολικά 18 άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστό ως C4I, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη της Siemens, για δωροδοκία και άλλα αδικήματα.
Από την πολυετή έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι αποδέκτες των χρηματικών ποσών (δωρολήπτες), με αποτέλεσμα το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα - πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας- φέρεται ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους, έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».
Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στη χώρα μας, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλες, ενώ ανάλογες κατηγορίες βαρύνουν και τους λοιπούς.
Υπενθυμίζεται, ότι την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.
Το κόστος ανήλθε στα 259.032.250 ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς - ωστόσο- το συγκεκριμένο σύστημα, ουσιαστικά, να λειτουργήσε.

Αντιδράσεις Βενιζέλου, Χρηστίδη

Την θέση ότι κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση του ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας.
Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης.
«Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι.
Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χρηστίδης.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 02:08)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης