Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα ένταση στη Λωρίδα της Γάζας

tags :
Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα ένταση στη Λωρίδα της Γάζας
Καμία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης
Άκαρπη απέβη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα ένταση που καταγράφεται στη Λωρίδα της Γάζας καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης που εκδηλώνεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Σε δηλώσεις του ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ έκανε λόγο για «παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι «μια χώρα έκλεισε την πόρτα σε κάθε συζήτηση» υπονοώντας προφανώς τις ΗΠΑ.
Ελλείψει συναίνεσης των 15 κρατών-μελών του, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν εξέδωσε ούτε καν ανακοίνωση για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την πλευρά του το Ισραήλ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχόταν «καμιά έκκληση προς τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».
«Υπάρχει ένα μέρος που επιτίθεται και εκτοξεύει 400 πυραύλους εναντίον άμαχου πληθυσμού, κι υπάρχει ένα άλλο μέρος που προστατεύει τους πολίτες του» ανέφερε η ισραηλινή πλευρά.
Στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ υπήρξε από το μεσημέρι της Δευτέρας ως την Τρίτη μια νέα, σοβαρή κλιμάκωση, που ενέτεινε τους φόβους για το ξέσπασμα του τέταρτου πολέμου από το 2008.
Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά αντίποινα στις εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες στην ισραηλινή επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης