Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Είμαστε αισιόδοξοι για τις συντάξεις – Δεν έχουμε υπερβεί την κρίση – Προχωρά το Ελληνικό

Πιτσιόρλας: Είμαστε αισιόδοξοι για τις συντάξεις – Δεν έχουμε υπερβεί την κρίση – Προχωρά το Ελληνικό
Πρέπει να πείσουμε τις αγορές ότι θα προασπίσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα είπε ο κ.Πιτσιόρλας
Την θέση ότι υπάρχει αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι τελικά δεν θα προχωρήσει το θέμα της περικοπής των συντάξεων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν έχει υπερβεί ακόμα την κρίση και ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να πείσει τις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στις πρακτικές του παρελθόντος και ότι θα προασπίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα.
«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης στα πρώτα βήματα που κάνει η χώρα μετά την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης -μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων- είναι η εδραίωση της σταθερής πορείας της χώρας εξασφαλίζοντας ότι δεν θα έχουμε υποτροπή.
 Πρέπει να πείσουμε τις αγορές ότι δεν θα επιστρέψουμε στις πρακτικές του παρελθόντος και θα προασπίσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα που πετύχαμε, να πείσουμε για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, να εδραιώσουμε συνθήκες ανάπτυξης της χώρας αλλά και να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι έχουμε γυρίσει σελίδα και μπαίνουμε σε μια περίοδο που σταδιακά και με σύνεση θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ.Πιτσιόρλας.
«Είμαστε αισιόδοξοι για το θέμα των συντάξεων, καθώς και για τη συνολική συνεννόηση για τον προϋπολογισμό που καταθέσαμε και τα μέτρα που περιλαμβάνει και τα οποία εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ. Είναι η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που καταθέσαμε προϋπολογισμό με τις κανονικές διαδικασίες της ΕΕ και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτός θα γίνει αποδεκτός.
Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι έχουμε υπερβεί την κρίση.
Έχουμε πλήρη συνείδηση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Όσοι όμως συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση θα πρέπει να έχουν συνείδηση και των περιορισμών που έχουμε προκειμένου να απαντήσουμε στα προβλήματα» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Ελληνικού.
Ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι από άποψη αδειοδότησης η υλοποίηση της επένδυσης θα μπορούσε να ξεκινήσει αύριο το πρωί, όμως βάσει της αρχικής σύμβασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την άδεια του καζίνο για την οποία υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.
«Βρισκόμαστε στη γραμμή της εκκίνησης του διαγωνισμού, η αρμόδια Αρχή Παιγνίων είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για να βγάλει την προκήρυξη.
Τους πρώτους μήνες του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό και μια αρχική σύμβαση με πλήθος ατελειών και αιρέσεων για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής που άφηναν να επιλυθούν μια μεγάλη σειρά προβλημάτων μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Λύσαμε τα προβλήματα σε σύντομο - για τα ελληνικά δεδομένα - διάστημα και σήμερα έχουμε ένα ομόφωνα εγκεκριμένο από το ΣτΕ ΠΔ.
Από την ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνεται ένα συνολικό πλαίσιο που εξασφαλίζει ασφάλεια δικαίου και φιλικό κλίμα για τους επενδυτές» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι σταδιακά επιλύονται και δρομολογούνται λύσεις από την ελληνική κυβέρνηση για διαχρονικά προβλήματα που εμπόδιζαν τις επενδύσεις.
«Όσοι λένε ότι έχουν ένα μαγικό ραβδί για να διαμορφώσουν φιλοεπενδυτικό κλίμα με μια πολιτική απόφαση, δεν λένε την αλήθεια» επεσήμανε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης