Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά την ελεύθερη πτώση - Στο 1,08% η άνοδος για Brent και αμερικανικό αργό

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά την ελεύθερη πτώση - Στο 1,08% η άνοδος για Brent και αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 1,08% στα 56,29 δολάρια
Σε τροχιά ανάκαμψης βρέθηκε το πετρέλαιο κατά τη σημερινή (14/11) συνεδρίαση, μετά το σφυροκόπημα ρευστοποιήσεων που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πορεία που ακολούθησε μετά και από τις πιέσεις που άσκησε ο Donald Trump σε ΟΠΕΚ και Σ. Αραβία για μείωση της παραγωγής τους.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) βρέθηκαν σε bear market, σημείωσαν δηλαδή απώλειες άνω του 20% από το υψηλό τους επίπεδο, αλλά κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατόρθωσαν να κινηθούν με θετικό πρόσημο, καλύπτοντας, όμως, μέρος της μέχρι σήμερα πτώσης τους.

Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,08% στα 66,18 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το WTI σημείωσε την ίδια ακριβώς άνοδο στα 56,29 δολάρια.
Παρά την ανάκαμψη οι αναλυτές δεν φαίνονται πεπεισμένοι ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Price Futures Group, Phil Flynn, η κατάσταση «έχει φτάσει πλέον στο σημείο όπου δε φαίνεται να σχετίζεται με τα θεμελιώδη πλέον, αλλά πρόκειται για μία πλήρης κατάρρευση των τιμών».
Τόσο οι ανησυχίες γύρω από την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης, όσο και αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ αποτελούν τους βασικούς παράγοντες πίσω από την πτώση στις τιμές.
Η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 11,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που καθιστά την Ουάσιγκτον τον μεγαλύτερο παραγωγό παγκοσμίως, ξεπερνώντας τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.
Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 7,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 432 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης