Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σφυροκόπημα σε τράπεζες λόγω MSCI με υψηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σφυροκόπημα σε τράπεζες λόγω MSCI με υψηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα αρνητική η εξέλιξη να αφαιρεθούν Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς από τον MSCI Greece Standard. Το ΧΑ ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες και αυξημένο τζίρο.

Συνολικά η εικόνα χαλάει και πάλι με τον δείκτη να απομακρύνεται από τις 650 μονάδες. Περιμένουμε να δούμε αν βγουν άμυνες αφού το άνοιγμα του τραπεζικού κλάδου είναι άνω του -7%.

Το κλίμα ούτε στο εξωτερικό είναι καλό, επομένως θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Όσες έχουν μείνει…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είχαμε γράψει πως το στοίχημα για το αν θα βγουν όλες ή ποια ήταν για μεγάλα παιδιά. Όσοι αγόρασαν χθες για να παίξουν το «παραμένει η Eurobank» για παράδειγμα βλέπουν ήδη απώλειες 13%.

Η Eurobank με το καλημέρα βρέθηκε στα 0,52 ευρώ. Ο όγκος ξεπερνά στα πρώτα 10 λεπτά τα 2 εκατ. τεμάχια και η αποτίμηση είναι στα 1,15 δισ. ευρώ. Απώλειες δηλαδή 13%.

Η Εθνική χάνει και αυτή περίπου 13% και η αποτίμηση είναι λίγο μικρότερη από της Eurobank, ήτοι 1,11 δισ. ευρώ. Υψηλός και εδώ ο όγκος αφού είναι στα 3 εκατ. τεμάχια.

Η Πειραιώς μάλλον είχε προεξοφλήσει κατά ένα μεγάλο μέρος την αφαίρεσή της από τον δείκτη και υποχωρεί 5% με όγκο 350 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 460 εκατ. ευρώ.

Αλώβητη από αυτήν την περιπέτεια έμεινε η Alpha Bank και υποχωρεί μόλις 1,71% με όγκο 210 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,94 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αφαιρείται από τον Small Cap και πιέζεται σχεδόν 5% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 228 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Εξαιρετικό εννεάμηνο. Στα 17,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων από 13,8 στο εξάμηνο και 12,1 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 35% και ανήλθαν στα 47,9 εκατ. ευρώ.

Διατηρεί υψηλό περιθώριο κερδών προ φόρων και δείχνει ότι ο κλάδος συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το p/e είναι χαμηλό με βάση τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου. Αναμένουμε της Mermeren τώρα για να δικαιολογηθεί και η πορεία της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και εδώ η αύξηση κεφαλαίου φέρνει πίεση στη μετοχή. Θα γίνει reverse split, οι δύο μετοχές θα γίνουν μία και μετά αύξηση 1,4 εκατ. ευρώ με μία στη μία προς 0,50 ευρώ. Οι αγοραστές βγαίνουν στο -30% και οι πωλητές στο -7%.

MOTOR OIL: Προσπάθησε χθες η διοίκηση να πείσει τους αναλυτές ότι παραμένει προσηλωμένη στον κλάδο διύλισης και πως οι επενδύσεις είναι μικρό μέρος από τα κεφάλαιά της.

Μένει να μας δείξει το ταμπλό αν τους έπεισε. Στο άνοιγμα πάντως αν και η αγορά υποχωρεί έντονα αυτή κινείται με οριακή άνοδο και βρίσκεται στα 19,62 ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης