Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Δρομολογούμε 15.500 προσλήψεις για το 2019, καλύπτονται από το δημοσιονομικό χώρο1

tags :
Ξενογιαννακοπούλου: Δρομολογούμε 15.500 προσλήψεις για το 2019, καλύπτονται από το δημοσιονομικό χώρο1
Τα τελευταία 8 χρόνια το Δημόσιο συρρικνώθηκε κατά 20% οριζόντια υποστήριξε η υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Την θέση ότι η κυβέρνηση δρομολογεί 15.500 προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2019, οι οποίες καλύπτονται «από το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε κατοχυρώσει» διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm η κα.Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι εντός του 2019 θα γίνουν οι 8.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ενώ θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις για την ειδική αγωγή και 3.000 θέσεις για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
«Οι θέσεις αυτές καλύπτονται από το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε κατοχυρώσει» τόνισε η υπουργός, η οποία απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ περί διόγκωσης του κράτους υποστήριξε ότι «τα τελευταία 8 χρόνια το Δημόσιο συρρικνώθηκε κατά 20% οριζόντια».
«Ο προγραμματισμός των προσλήψεων δεν γίνεται για να αποκατασταθούν οι άνθρωποι στο Δημόσιο αλλά για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.
Τα νοσοκομεία λειτουργούν με επικουρικούς και τα σχολεία με αναπληρωτές.
Θέλουμε μόνιμους γιατρούς και δασκάλους;
Αυτή είναι η ερώτηση» υποστήριξε η κα.Ξενογιαννακοπούλου, η οποία στην παρατήρηση ότι  γίνονται προσλήψεις και για καθαρίστριες, είπε ότι «το κράτος πρέπει να λειτουργήσει σε όλες τις δραστηριότητες του».
«Τελειώνει η προκήρυξη για 8.000 μόνιμους εργάτες καθαριότητας σε δήμους.
Το Δημόσιο χρειάζεται και επιστήμονες, χρειάζεται, όμως, και ένα προσωπικό στην καθαριότητα, τη φύλαξη και αλλού» είπε η υπουργός.
Ερωτηθείς γιατί γίνονται τώρα οι προσλήψεις, είπε χαρακτηριστικά ότι «γιατί τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια και μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου».
«Δεν μπορεί ένα κράτος να σταματάει ένα χρόνο πριν να καλύπτει τις ανάγκες επειδή έρχονται εκλογές» ανέφερε η κα.Ξενογιαννακοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης