Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Underperform η BofA Merrill Lynch για τη Motor Oil - Οι κίνδυνοι δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως

tags :
Underperform η BofA Merrill Lynch για τη Motor Oil - Οι κίνδυνοι δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως
Ένα discount στην μετοχή είναι δικαιολογημένο λόγω των κινδύνων διακυβέρνησης
Παρά τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2018 που ανακοίνωσε η Motor Oil, η Bank of America Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση underperform, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς, θεωρώντας ότι οι κίνδυνοι για τον όμιλο δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην τιμή της μετοχής.
Η Bof/ML επιβεβαιώνει ότι η τιμή στόχος μειώθηκε 17 ευρώ, από 20,90 ευρώ προηγουμένως (-20%), με την BofA να δηλώνει άκρως αρνητική μετά τις πρόσφατες εξαγορές περιουσιακών στοιχείων μέσων ενημέρωσης.
Όπως επισημαίνει, οι συνέργιες αυτές παραμένουν ασαφείς, ενώ βλέπει τον κίνδυνο επιδείνωσης της διακυβέρνησης.
Η BofA υπενθυμίζει ότι η Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά του 97,08% της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 94,52% της CPB Asset Management A.E.Δ.A.K. και το 100% των Factors Laiki και Forfaiters S.A., εταιρεία παροχής υπηρεσιών factoring, για ποσό ύψους 73,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η Motor Oil ανακοίνωσε την απόκτηση τριών εταιρειών μέσων ενημέρωσης στην Κύπρο: δορυφορική τηλεόραση Alpha S.A., Alpha Radio S.A. και Alpha Radio Kronos S.A., μέσω μιας σειράς σχετικών συναλλαγών με συνολικό αντίτιμο 33 εκατ. ευρώ.
Η Motor Oil διαπραγματεύεται σήμερα με 7,6x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και 4,2x 2018E EV / EBITDA, κοντά στο 3ετές μέσο όρο.
Μάλιστα, η BofA εκτιμά ότι ένα discount της τάξεως του 20% είναι δικαιολογημένο λόγω των κινδύνων διακυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης