Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά 1,7% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Κατά 1,7% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2%
Επιβράδυνση σημείωσε η ανάπτυξη στην οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκατακρτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, και έναντι αρχικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,70% έναντι 2,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καθώς και έναντι των προκατακρτικών εκτιμήσεων της Eurostat στο 1,7%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι χώρες της ΕΕ που σημείωσαν την ισχυρότερη ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση ήταν η Λετονία (1,8%) και η Ρουμανία (1,9%), ενώ αντίθετα οι μόνες χώρες που εμφάνισαν συρρίκνωση ήταν η Λιθουανία και η Γερμανία, στο 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την ΕΕ διαμορφώθηκε στο 0,2%.
Επιπλέον, σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% στην ενιαία νομισματική ένωση και κατά 0,8% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο τομέας της ενέργειας είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση του δείκτη, καθώς η παραγωγή υποχώρησε κατά 1,7%, ενώ η παραγωγή των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης